Lasse Kukkonen kertoo kantansa kyseenalaisiin taklauksiin: "En usko kenenkään tahallaan taklaavan toista päähän"

LIIGA / Haastattelu
Lasse Kukkonen puhuu fyysisen pelin puolesta.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Liigakauden toista viikkoa on värittänyt kohu HIFK:n Ville Varakkaan saamasta kuuden ottelun pelikiellosta taklauksesta JYPin Anton Stråkaan. 605:n Liiga- ja 159:n NHL-ottelun kokemuksella Oulun Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen on oikea mies kertomaan fyysisen pelin olemuksesta jääkiekossa.

– Kiekkoon kuuluvat vauhti ja fyysinen peli, ja se on varmasti aika vaikea viiva, missä raja kulkee. Kentällä yritämme kuitenkin päästä lähelle sitä viivaa, että pystyisimme pelaamaan fyysistä peliä, mutta samalla kaveria kunnioittaen.

Avojään taklauksien seuraamukset ovat jo laajalti herättäneet keskustelua siitä, että pitäisikö näyttävät mutta samalla melko vaaralliset kontaktit kitkeä lajista kokonaan. Itsekin kovaa taklaava Kukkonen toivoo, että fyysistä peliä pystyisi pelaamaan ilman suurempia vahinkoja.

– Ne kuuluvat lajiin, mutta emme varmasti halua nähdä yhtään kaveria, jota joudutaan kantamaan pois tai että tulee isompia vammoja.

Vuosien kokemuksella Kukkonen on kuitenkin tiedostanut, että nykyään tilanteet kentällä tulevat eteen paljon yllättävämmin kuin aiemmin, eikä pelaajilla ole välttämättä aikaa varautua vaarallisiin tilanteisiin.

– Nykyään tilanteet tulevat niin nopeasti, että en usko kenenkään tahallaan taklaavan toista päähän. Semmoista se kuitenkin on välillä, kun on vauhtia ja paljon tapahtumia, Kukkonen toteaa.

Lauantain JYP-ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi nousi toisen kärppäkonkari Jussi Jokisen idioottimainen taklaus Julius Nättiseen. Mielipidettä joukkuetoverin tekoon Kukkonen ei suoraan kertonut.

– En ehtinyt katsoa tilannetta nauhalta, oli sen verran tunteet vielä pinnassa. Tuomari oli kuitenkin selkeä päätöksestään, enkä ala sitä kiistämään.

Uusvanhalta kapteenilta kehut Kärppien alkukaudelle

Kukkonen palasi täksi kaudeksi takaisin Kärppien kapteeniksi, kun Atte Ohtamaa jätti joukkueen. Kapteeniuden Kukkonen taitaa kuten ennenkin, minkä lisäksi joukkueesta löytyy johtajuutta vaikka muille jakaa.

– Säännöissä on määrätty, että C-kirjain pitää jollekin antaa, mutta meillä se on enemmän kollektiivista johtajuutta, ja jokainen tekee sitä arjessa, Kukkonen tuumasi.

Liigan suurimmaksi mestarisuosikiksi arvioitu kokenut oululaisryhmä on aloittanut uuden kauden vahvasti häviämättä vielä yhtään ottelua. 

– Tuloksellisesti alkukausi on ollut todella hyvä. Meillä on paljon sydäntä ja halua pelata joukkueelle, Kukkonen kehuu.

Avaustappio oli kuitenkin lähellä Jyväskylässä. Kukkonen kertoo, että Kärppienkin pelistä löytyy alkukaudelle tyypillisiä ongelmia.

– Kaikilla on kuitenkin tässä vaiheessa vielä paljon tehtävää oman pelin kanssa ja peliin tulee epätyypillisiä vaiheita. Toisaalta se tarjoaa yleisölle paljon viihdettä, kuten tässä pelissä nähtiin.

Lopulta Kärpät kairasi matkaansa kaksi pistettä, kun ensin Mikko Niemelä onnistui 3–3-tasoituksessa 14 sekuntia ennen loppua ja Juho Lammikko laukoi voittomaalin jatkoajalla.

– Aika kaksijakoinen peli. Olimme välillä aika kovassa pyörityksessä, mutta Justus (Annunen) oli hyvä silloin kun sitä tarvittiin. Ode (Otto Karvinen) toi meidät hienosti peliin mukaan.

– Oli paljon tapahtumia, kuten hyvässä kiekkopelissä pitää ollakin. Tietysti helppo sanoa nyt, kun viimeiset pomput olivat meidän puolella. Tunnetta oli paljon molemmilla puolilla, Kukkonen kertasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle