Larmi HPK:n pesäpallokuviolla syntyneestä voittomaalista: "Vähän siinä ja siinä olisiko ollut takalaiton, mutta tuomari näki sen"

LIIGA / Haastattelu
Emil Larmi oli humoristisella tuulella ottelun jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen

HPK eteni finaaleihin kaatamalla Tapparan otteluvoitoin 4−2. Kotiluolassaan HPK taisteli 4−3-voiton. Maalivahti Emil Larmi sai voittomaaliin syöttöpisteen. Hän torjui Matti Järvisen ohjauksen kilpikädellään ylöspäin. Puolustaja Niklas Friman löi suoraan ilmasta rystypuolelta kiekkoa kohti jäähyaition ovea, josta Niclas Lucenius juuri vapautui ja pääsi laukomaan voittomaalin ohi Christian Heljangon.

− Sovittu kuvio oli. Olisi jäänyt hyvin lautaselle se syöttö. Hyvin Friman lähti hakemaan siitä. Vähän siinä ja siinä olisiko ollut takalaiton, mutta tuomari näki sen, veisteli Larmi pesäpallotermein.

Tapparalta hylättiin ottelussa kaksi osumaa, joista erityisesti maalivahdin häirintänä hylätty osuma kismitti Tappara-käskijä Jukka Rautakorpea ottelun jälkeenkin. Larmi oli luonnollisesti Rautakorven kanssa eri mieltä.

− Ne kun videolta näki, niin aika selkeitä. Ei niissä loppujen lopuksi ollut mitään epäselvää.

Larmi oli välieräsarjassa huomattavasti Heljankoa varmempi. Räväkällä maalivahdilla myös tunteet pysyivät hyvin kurissa.

− Helpompi olla rauhallisempi, kun tulee automaattisesti se muu tunne. Ei tarvitse hirveästi herätellä itseä, voi vain mennä ja nauttia. Se on hyvä tilanne lähteä suorittamaan.

Tosin ratkaisevassa välierässä Larmillakin ote herpaantui. Hän päästi kaksi helpohkoa osumaa ja räiskyi muutenkin tavallista enemmän.

− Tänään oli vähän heikompi peli itseltä. Siellä tapahtui mitä tapahtui. Ei minun tarvitse omaa fokusta laittaa niin hirveästi mihinkään epäolennaiseen. Siinä sellainen pieni kehityskohde itselle, Larmi analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle