Lambert kertoo avoimesti suhteestaan Pennaseen: "Hän on aina ollut todella rehellinen mulle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lambert oli hyvillä mielin liikenteessä tiistain harjoitusten jälkeen.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Nuorten Leijonien laitahyökkääjän Brad Lambertin turnaus ei ole täysin sujunut halutulla tavalla. Vuodenvaihteen tynkäkisoissa Lambert oli Suomen paras pistemies yhdellä maalilla ja neljällä syöttöpisteellä. Nyt alkusarjan neljään otteluun kertyi vain yksi maali.

− Olen yrittänyt pelata niin hyvin kuin pystyn aina, kun pääsen jäälle ja muuhun en voi oikein vaikuttaa. Yritän auttaa joukkuetta siinä roolissa, missä olen nyt. Yritän tehdä parhaani joukkueen eteen.

Päävalmentaja Antti Pennanen penkitti Lambertin sunnuntain Slovakia-ottelun kolmanteen erään, eikä maanantain Kanada-ottelukaan huimia peliminuutteja tuonut. Tuolloin Suomen hyökkääjistä vain Juuso Mäenpäällä ja Roni Karvisella oli vähemmän peliaikaa.

− Kyllä ne (penkitykset) lisäävät aina mun motivaatiota ja halua näyttää seuraavalla kerralla, kun pääsen jäälle.

Lambert myös kertoo haluavansa antaa joukkueelle takaisin penkityksen vuoksi jäällä menettämänsä ajan omalla pelillään.

Vaikka Lambert pelaakin nyt Nuorten Leijonien joukkueessa, oli viime kaudella kisajoukkueesta poisjäänti lähellä. Ruotsin neljän maan turnaukseen Lambert jätettiin alun perin nimeämättä, sillä Pennanen ei ollut täysin tyytyväinen pelaajan otteisiin. 

Pennanen kertoi joulukuussa Urheilucastille puhuneensa tuolloin pelaajan omasta aloitteesta puhelimessa nimeämättä jättämisen syistä ja mitä tämän tulisi tehdä paremmin. Lambert pääsikin lopulta turnaukseen mukaan paikkaamaan loukkaantunutta Joakim Kemelliä ja varmisti paikkansa Edmontonin kisakoneeseen.

− Meillä on todella hyvä suhde Pennasen kanssa. Puhutaan todella avoimesti keskenämme. Hän on aina ollut todella rehellinen mulle ja mä myös hänelle. Olemme saaneet aina hyviä keskusteluja käytyä ja sitä kautta olemme päässeet aina hyvin jatkamaan turnausta ja niin on nytkin tapahtunut.

Koska nuorten MM-kisat pidetään tällä kertaa vain Edmontonissa, on neljän ottelun puolivälieräpäivä todella tiukka. Suomen ja Saksan peli pelataankin jo paikallista aikaa kello 10 aamulla.

− Saksa on kova joukkue kamppailemaan. He ovat isoja, vahvoja jätkiä, joten meidän tulee pystyä vastaamaan kamppailuvaateeseen ja sitä kautta saada kiekkoa ja pystyä näyttämään meidän hyökkäyksellistä taitoamme.

Suomalais-kanadalaiselle Lambertille Edmontonissa pelattavat kisat ovat tuoneet mahdollisuuden nähdä myös Kanadassa asuvia sukulaisia.

− Mummoni ja isän serkkuja on täällä paikalla.

Sukulaiset ovat herättäneet huomiota otteluiden yleisössä, sillä joukko on esiintynyt punaisissa Kanadan pelipaidoissa Lambertin nimellä ja numerolla varustettuna.

− He eivät saaneet Suomen paitoja, niin ottivat Kanadan paidat. Olisin minä voinut heille meidän paidat hankkia, jos olisi kysytty, Lambert nauroi.

» Lähetä palautetta toimitukselle