Laine löysi onnistumisten myötä peli-ilonsa: "Aina haluaa antaa yleisön rahoille vastinetta"

NHL / Haastattelu
Rentoutensa löytänyt Laine keräsi onnitteluja joukkuetovereiltaan.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen
Patrik Laineen osumat auttoivat yksi kerrallaan häntä rentoutumaan ja nauttimaan taas pelaamisesta. Ottelun jälkeen vanha tuttu pilkekin oli palannut nuorukaisen silmäkulmaan.

Taiston tauottua kaukalosta luisteli ulos hillitty, mutta huojentuneen oloinen Patrik Laine. Ketjuhierarkiassa alaspäin valahtanut ja itsetunto-ongelmistakin kärsinyt suomalaistykki ei voinut kyllin korostaa hattutempun iskemisen tuottamaa helpotuksen tunnetta:

− Kun sain sen ensimmäisen onnistumisen ja varsinkin toisen, niin tuntui, että voi suorastaan lentää kentällä.

Ensimmäisen erän Laine myönsi menneen aiempien otteluiden tapaan nihkeän oloisesti, mutta toisessa erässä syntynyt ylivoimaosuma vapautti tekemisen uudelle tasolle.

Apinan putoaminen selästä tiesi varsin kokonaisvaltaista muutosta hänen suhtautumiseensa peliin sekä kokemukseensa pelituntumasta:

− Tuntui, että kerkesin kaikkiin paikkoihin ja sain koko ajan kiekkoa. Juuri se on puuttunut viime aikoina, ja aiemmin tuntui, etten juuri saanut kiekkoa ja päässyt siten haastamaan, mikä vei tuntuman pelistä. Varsinkin toisen maalin jälkeen tuntui, että pääsen koko ajan kutipaikoille. Pääsin tekemään oikeita ratkaisuja kiekon kanssa ja ilman.

Viime aikoina sangen alentuneen oloisesti lausuntoja antaneen Laineen hahmossa oli onnistumisten siivittämänä nähtävissä jopa pilkahdus hänelle luonteenomaisesta leikkisästä rehvakkuudesta:

− Aina haluaa antaa yleisön rahoille vastinetta ja koettaa saada maaleja. Tänään sain kolme, Laine pohti pelinsä yleisöaspektia.

– Aiemmin sanoin, että olen säästellyt maaleja tätä peliä varten, olen sanani mittainen mies.

Huolimatta hyvien otteiden tuomasta huojennuksen tunteesta Laine kuitenkin muistutti, ettei onnistumisten valossa ole varaa paistatella liiaksi:

− Huomenna on taas tiukka peli, ja siihen pitää alkaa keskittyä. Teemu Selännekin taisi joskus sanoa, että tyytyväisyys tappaa kehityksen.

Laine, jolle onnistuminen juuri suomalaisyleisön edessä merkitsi paljon, kiitteli ottelun tunnelmaa ja yleisön kannustusta. Suomalaiskannattajien tuki oli vahvasti läsnä jo seremoniallisessa kiekonpudotuksessa, jonka Laine pääsi jakamaan Aleksander Barkovin sekä kiekon pudottaneen Selänteen kanssa. 

Paikalle kerääntynyt kansa osoitti raikuvasti seisaaltaan suosiota Selänteelle ennen kiekonpudotusta.

− Emme olleet saada aloitusta ollenkaan aikaan, kun ihmiset eivät tahtoneet lopettaa taputtamista. On kyllä huikeaa, kuinka Teemua edelleenkin rakastetaan ihmisenä, Laine kertaa suosionosoitusten herättämiä tuntoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle