Lahdesta Leijoniin tiensä raivannut Björninen: "Tavoitteemme on lunastaa kaikki se potentiaali, mikä joukkueessa kytee"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Hannes Björninen kehui hyväntuulisena kotiturnauksen tunnelmaa Leijonien mediatilaisuudessa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Hannes Björninen puki leijonapaidan ylleen aikuisten tasolla ensimmäistä kertaa kaudella 2018–19. Nyt kolme kautta myöhemmin hän on MM-hopeamitalisti sekä olympiavoittaja. 

– Näen, että luistelu on mennyt koko ajan eteenpäin. Sen eteen on tehty paljon töitä ja tehdään edelleen, mutta se on varmaan suurin syy, miksi istun nyt tässä, Björninen kertoi  sunnuntaina Leijonien mediatilaisuudessa.

"Olen kuitenkin rakentanut oman vahvuuteni monipuolisuuden ympärille"

Björninen on tunnettu vahvana aloittajana, mutta hyökkääjällä riittää taitoa myös luovaan hyökkäyspelaamiseen sekä tarkkaan ja kurinalaiseen oman maalin puolustamiseen. Raamikkaan keskushyökkääjän rooli on tärkeä, sillä hän voi olla kaukalossa lähes missä tahansa tilanteessa ja valmennusjoukot tietävät, mitä häneltä kentällä saavat.

– Pystyn pysymään paremmin kiekossa ja pelaamaan sillä. Olen kuitenkin rakentanut oman vahvuuteni kokonaisvaltaisen pelin sekä monipuolisuuden ympärille.

Kotiturnauksessa maalisarake sai täytettä heti ensimmäisessä ottelussa, kun Björninen iski Leijonien kolmannen maalin. Syöttöpisteen maaliin merkkautti kulttipelaajan maineen saavuttanut Marko Anttila. Hyökkäystrion kolmantena jäsenenä viilettää Saku Mäenalanen. Ketju on ollut kasassa jo hyvän tovin ja yhteispeli toimii.

– Teemme kovasti töitä ja keskustelemme sekä käymme paljon tilanteita läpi ottelun aikana sekä sen jälkeen. Ajattelemme pelistä samankaltaisesti ja pelaamme vahvaa peliä molempiin suuntiin. Mielestäni tuemme myös toistemme vahvuuksia, Björninen kertoi mietteitään Leijonien nelosketjusta.

Hyökkäystrio on oppinut tuntemaan toistensa liikkeet kaukalossa ja yhteispeli toimii niin puolustus- kuin hyökkäysalueellakin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Olympiaturnauksesta kultaa kotiin tuonut Leijonien joukkue on myös MM-kisojen suurimpia ennakkosuosikkeja. Vaativan kotiyleisön edessä pelaavalla joukkueella on tavoitteena parantaa peliä koko ajan.

– Peli peliltä pyrimme pääsemään eteenpäin. Parhaimmillamme haluamme olla, kun kovat pelit alkavat. Tavoitteemme on koko ajan se, että pystyisimme lunastamaan sen kaiken potentiaalin, mikä joukkueessamme kytee.

Leijonat on saanut pelata äänekkään kotiyleisön edessä, mikä tuo eittämättä lisää virtaa joukkueelle. Pelaajille tilanne on ainutlaatuinen ja esimerkiksi Pekingin olympialaisissa jäähallissa kuului vain pelaajien huudot.

– Siellä (olympialaisissa) oli äärettömän tiukat rajoitukset. Tietysti nyt on mahtava tilanne, että hallissa saa olla yleisöä. Maailma menee tästä onneksi eteenpäin ja homma menee kohti normaalia.

"Tavoitteenani on edelleen NHL"

Björninen jakoi kiitosta runsain mitoin hallille saapuneelle yleisölle sekä kannustusjoukoille kotisohvalla ja kaupungilla. Kiekkobuumi on vallannut jälleen Tampereen, jossa on pelattu MM-otteluja viimeksi vuonna 2003. 

– Turnauksessa on jo tähän mennessä ollut todella siistiä eli juuri sellaista kuin odotinkin. Otteluissa on ollut paljon väkeä paikalla ja todella hyvä tunnelma, kun kansa huutaa Leijonia ja kannustaa kovasti. Ei usein tule kotikisoja vastaan ja sen näkee niin kentällä kuin kaukalossakin monin tavoin.

Kotiturnauksen jälkeen edessä odottaa tiukka harjoituskausi, minkä jälkeen Björninen suuntaa katseensa Ruotsiin ja SHL:ään. Hyökkääjä kirjoitti Brynäs IF:n kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Määrätietoisesti töitä tekevä hyökkääjä haluaa kehittyä edelleen ja ottaa askeleita eteenpäin.

– Olen onnekas, että minulla oli monia vaihtoehtoja. Olen iloinen sopimuksesta SHL:ään, sillä siellä voin kehittyä. Tavoitteenani on edelleen NHL, ja sen eteen tehdään töitä joka päivä, Björninen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle