Laajentunut miehitys ja parantunut alivoima katkaisivat Jukureiden suojuoksun - "Aiemmin oltiin vähän yhden ketjun varassa"

LIIGA / Haastattelu
Jukurit nappasi lauantaina kauden toisen voittonsa Jyväskylästä.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Mikkelin Jukurit lähti maajoukkuetauon viettoon neljän ottelun voittoputkessa, kun JYP kaatui lauantaina 3-2-numeroin. Nousujohteisten suoritusten takana ovat olleet muun muassa parantunut alivoimapelaaminen sekä kärkipelaajien palaaminen sairastuvalta kaukaloon.

Nimivahvan JYPin alkukausi on todella hankala, sillä joukkue majailee sarjassa toiseksi viimeisellä sijalla. Jukureiden esitykset ovat puolestaan olleet pirteitä ja ne saivat jatkoa lauantaina, kun JYP kaatui 3-2-lukemin.

Voitto oli Jukureille jo kauden toinen Jyväskylästä, mutta Jukureiden puolustaja Aleksi Salosen mukaan se ei paikalliskamppailun lähtöasetelmia suuremmin muuta jatkossakaan.

− Meillä on koppi täynnä Jyväskylän hylkiöitä ja sille me vähän naureskellaankin. Laskeskeltiin, että yhdeksän äijää lähivuosina pelannut täällä [Jyväskylässä], niin ehkä me vielä lievästi pikkuveli ollaan. Ennakkosuosikkina lähdettiin kuitenkin tähän matsiin, ja hoidettiin se himaan, Salonen kommentoi.

Isona tekijänä mikkeliläisten JYP-voiton takana oli tiivis viisikkopuolustaminen sekä sataprosenttisesti toiminut alivoima. Alkukaudesta miesvajaalla pelaaminen tuotti Jukureille isoja vaikeuksia, mutta kauden edetessä se on parantunut huomattavasti. Viimeisen 10 ottelun otannalla mikkeliläisryhmän alivoima on sarjan toiseksi parasta prosentin ollessa hieman vajaat 93.

− Alkukaudesta alivoima oli surkeaa, mutta nyt on yksinkertaistettu sitä. Alkukaudesta ehkä hieman ylipelattiin sitä ja käytiin asioita liikaa läpi, että mentiin sitten vain miettimään jäälle asioita. Se oli aika hirveän näköistä.

− Lähdettiin sitä kautta rakentamaan, että ykkösjuttu on laukausten peitot ja toisena paine. Vastustajakohtaisesti myös mietitään lisäksi jotain erikoisjuttuja, Salonen taustoitti.

Pelillisesti hyvistä suorituksista huolimatta tulos kiersi Jukureita alkusyksystä, mutta viime aikoina myös joukkueen pistepussi on alkanut karttumaan tasaisesti. Marraskuun maajoukkuetauon viettoon mikkeliläisryhmä lähti neljän ottelun voittoputkessa.

− Lähtökohta oli se, että viime kaudella joukkueen kausi oli tässä kohtaa jo ohi ja tällä kaudella halusimme pysyä sarjataulukossa mukana. Oli kuitenkin uusi valmentaja ja uudet kuviot, niin halusimme väkisin raapia pisteitä. Alku oli meille haastava vastustajien suhteen, mutta saatiin kuitenkin vietyä pelejä jatkoajalle ja napsittua pisteitä. Nyt on saatu omaa peliä rullaamaan ja myös napattu kolmen pisteen voittoja, Salonen kertoi.

− Peli on nyt uomissaan. Saatiin jätkiä sairastuvalta takaisin ja laajuutta kokoonpanoon. Aiemmin oltiin vähän yhden ketjun varassa. Se oli aika sellaista suojuoksua, että taisteltiin jatkoajalle ja pidettiin sarjataulukko hengissä. Nyt on saatu joka ketjuun hyökkäysvoimaa, niin onhan se näkynyt pelaamisessa.

Salonen on yksi monista nykyisin mikkeliläisryhmää edustavista JYP-taustaisista pelaajista. Puolustajan mukaan jyväskyläläisryhmästä on edelleen havaittavissa tuttua identiteettiä, mutta siinä näkyy myös nykyisten alavireisten tulosten jättämä jälki.

− On siinä jäljellä vanhaa JYPiä jäljellä, mutta menettämisen pelko näkyy kovana. Siihen vastustajat ottaa kovaa kiinni. Tiedettiin, että täällä on kuoleman peli ja he pelaavat simppelisti. Paljon on lähtenyt asioita, mutta en sen enempää Jyväskylä-sydämellä sörki, Salonen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle