Läpimurtokauden pelannut maalivahtilupaus Eetu Mäkiniemi lähtee kohti uusia haasteita - "Amerikassa tavoitteena on pelata paljon ja ottaa oppia"

LIIGA, Muut Sarjat / Haastattelu
Onnistunut kausi poiki Ilveksen Eetu Mäkiniemelle tulokassopimuksen Hurricanesiin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Eetu Mäkiniemi torjui tiensä suomalaiskiekkoilun valokeilaan. Vahvan Liigakauden jälkeen on vuorossa seuraava askel Pohjois-Amerikan jäillä.

Eetu Mäkiniemi, 22, nousi vahvan Liiga-kauden ansiosta suuremman yleisön tietoisuuteen. Lukáš Dostálin jälkeen päävastuun Ilveksen torjuntatyöskentelystä perinyt Mäkinemi eteni joukkueineen puolivälieriin asti, jossa tuleva mestari Lukko osoittautui liian vahvaksi.

– Omalta osaltani olen tyytyväinen kauteen, vaikka ei joukkueena päästy tavoitteeseen. Oma tekeminen meni pelillisesti eteenpäin. Varsinkin henkisellä puolella tapahtui selkeää kehitystä, Mäkiniemi summaa.

Henkisellä valmennuksella pidettiin yllä pelivireyttä otteluruuhkien aikana.

– Kevätkaudella oli lyhyessä ajanjaksossa paljon pelejä, ja otteluruuhkan aikana oli tärkeää pitää huolta henkisestä valmistutumisesta sekä peleissä että treeneissä. Aina ei tarvinnut mennä sata lasissa.

Seuraava tavoite: kapean kaukalon pelituntuma

Lupaavat otteet poikivat Mäkiniemelle tulokassopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Sopimuksen syntymisessä oli omat koukeronsa Hurricanesin organisaatiossa tapahtuneiden muutosten vuoksi, aiempi apulais-GM Paul Krepelka siirtyi muihin tehtäviin huhtikuun lopulla ja tilalle nimettiin Eric Tulsky ja Darren Yorke.

– Neuvotteluista jäi hyvät fiilikset. Hurricanesilla oli kaiketi tapahtunut jotain muutoksia ja apulais-GM oli vaihtunut, mikä aiheutti hieman haasteita, mutta lopulta kaikki sujui hyvin.

Tulevan syksyn ensisijainen tavoite on kerryttää kokemusta pohjoisamerikkalaisesta kiekkoilusta.

– Pyrin päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja haluan oppia sitä kautta. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, ja ainakin ensimmäinen vuosi menee AHL:n puolella.

– Aion pelaamisen lisäksi oppia myös urheilun ulkopuolisesta kulttuurista, joka Amerikassa on hyvin erilainen kuin täällä, Mäkiniemi pohtii.

Jatkoerä 5/2021 käsittelee laajemmin Ilveksen maalivahtituotantoa ja Eetu Mäkiniemenkin kehitystä. Lue tästä tarina Korhosen maalivahtitehtaasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle