Läpimurtoa hakeva Leevi Tukiainen kaipaa vapauttavaa onnistumista: "Tänäänkin oli aika paljon paikkoja"

LIIGA / Haastattelu
Tukiaiselle kertyi viime kaudella kuusi pudotuspeliottelua.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Leevi Tukianen on vakiinnuttanut pelipaikkansa lahtelaismiehistössä parin viime kauden aikana, mutta tuloksellinen läpimurto vahvalta laukojalta on yhä tekemättä.

Pelicans kohtasi perjantaina kauden kolmannessa CHL-ottelussaan tšekkiläistä Vítkovice Rideran. Pelicans voitti ottelun lopulta tyylipuhtain 4–0-numeroin, kun turkoosinutut iskivät jo ensimmäiseen erään kolme osumaa.

Pelicans-hyökkääjä Leevi Tukiainen, 23, oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen.

– Ensimmäinen erä meiltä oli aika vahva. Iskettiin ylivoimalla muutama maali, ja muutenkin hyvä suoritus koko joukkueelta.

Ruotsalaislaituri Lars Bryggman puuttui Pelicansin kokoonpanosta, jonka myötä Tukiainen pääsi pelaamaan kokeneiden Ryan Laschin sekä Patrik Carlssonin rinnalle. Ketjukoostumus oli toimiva, sillä tasakentällisin ketju loi puolenkymmentä maalintekopaikkaa. Tukiainen itse koki myös pelipaikan mieluisana.

– Kaksi aika taitavaa ja kokenutta pelaajaa, niin hyvä siinä oli pelata.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Lasch rohmusi itselleen tehot 2+2 ja Carlsson saalisti myös yhden syöttöpisteen. Tehopisteittä jäänyt Tukiainen oli yhtä kaikki pirteällä pelipäällä ja hyökkääjällä oli pari mainiota tonttia laukoa kiekko maaliin. Tukiaisen maalipaikat alustanut Lasch oli ohjeissaan yksinkertainen.

– Joo, hän (Lasch) sanoi, että hae vaan paikkaa, niin kyllä hän löytää.

Tukiainen on pelannut kaksi viime kautta suurimman osan ajasta Pelicans-miehistössä, mutta toistaiseksi napakasti laukova hyökkääjä ei ole saanut ulosmitattua potentiaaliaan tuloksenteon osalta. Tukiainen näkee tähän yksinkertaisen syyn.

– Se on varmaan se itseluottamus, sitä kun saa vielä nostettua. Tänäänkin oli aika paljon paikkoja. Uskon, että kun yhden maalin saa tehtyä, niin siitä se helpottuu. Pyrkii vaan joka pelissä tekemään parhaansa, uskaltaa kokeilla rohkeasti harhautuksia ja laukoa kun on paikka, Tukiainen päätti.

Muokattu 21:41: Muokattu leipätekstiä sekä ingressiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle