Läpimurron kynnyksellä oleva maalitykki Patrik Puistola tuli hakemaan JYPistä vauhtia kirkkaampiin valoihin: "Tavoitteeni eivät ole Liigassa"

LIIGA / Haastattelu
Patrik Puistola yrittää läpimurtoaan Liigassa JYPin paidassa.
Kuva © Vesa Pöppönen
Viime kaudella peräti neljää eri seuraa edustanut Patrik Puistola saapui JYPiin ottaakseen harppauksen kohti NHL-unelmaa.

Viime kausien aikana varsin konkaripitoiseksi joukkueeksi profiloitunut JYP lähtee tulevaan kauteen nuorimmalla joukkueellaan sitten 2000-luvun alkuvuosien Matti Alatalon valmennusaikojen.

Yksi joukkueen uusista nuorista pelaajista ja urheilutoimenjohtaja Mikko Viitasen hankinnoista on hyökkääjä Patrik Puistola, joka tähyää tällä kaudella läpilyöntiin pääsarjatasolla.

Tapparan kasvatti kuuluu lupaavimpien vuonna 2001 syntyneiden pelaajien joukkoon Suomessa ja nuorukaisen potentiaalista kertoo hyvin viime vuonna tullut NHL-varaus Carolina Hurricanesiin kolmannella kierroksella.

– Tavoitteeni eivät ole Liigassa, vaan korkeammilla tasoilla, Puistola toteaa päättäväisesti. 

Viime kaudella Puistolalla oli haasteita sopivan joukkueen löytymisessä. Tästä osoituksena mies kävi lainalla niin Jukureissa ja KooKoossa kuin myös Mestiksessä KOOVEEssa.

Patrik Puistolalla ovat myös tällä kaudella edessään nuorten MM-kisat.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Tämän kauden osalta Puistolan pelipaikka ja vastuu ovat lähtökohtaisesti huomattavasti tukevammalla pohjalla kuin aiemmin. Tämä onkin yksi tärkeimmistä syistä miksi Puistola valitsi monista tarjouksista seurakseen JYPin.

– JYP oli minusta eniten kiinnostunut ja keskustelut muutaman jo entuudestaan täällä olleen tutun kanssa vaikuttivat asiaan. Isoa roolia luvattiin, mutta se ei tietenkään koskaan tule ilmaiseksi.

Tärkeimmiksi kehityskohteikseen taidokkaana maalintekijänä tunnettu Puistola mainitsi muun muassa luistelun ja kokonaisvaltaisen pelaamisen.

– Jos sen ison roolin kuitenkin saan, niin minulla on täällä varmasti hyvät mahdollisuudet kehittyä pelaajana, Puistola tiedostaa.

"Isoa roolia luvattiin, mutta se ei tietenkään koskaan tule ilmaiseksi"

Korona kuriin

Liigakautta varjostavan koronavirustilanteen takia myös JYPissä on voimassa tiukat määräykset kontaktien rajoittamiseksi ja viruksen loitolla pitämiseksi.

– Kontaktit joukkueen ulkopuolisiin henkilöihin on rajoitettu mahdollisimman minimiin, Puistola kertoo.

Otteluiden mahdollisia siirtymisiä tai peruuntumisia Puistola ei kerro juurikaan miettineensä, mutta nykytilanne luonnollisesti luo epävarmuutta.

– Tietysti pieni pelko on, jos ei pelata. Olen kuitenkin yrittänyt nyt nauttia siitä, että pääsee käymään hallilla.

Koronatilanteen seuraamuksista löytyy tosin myös pieni hopeareunus.

– Leirijaksosta tuli vähän pidempi koronan takia, niin ollaan ainakin valmistauduttu kauteen hyvin, Puistola kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle