Kyyneleisiin murtuneen Liigan suurimman tähden Jussi Jokisen mielestä Kärpät hallitsi Liigan ratkaisufinaalia – "Olisi ansaittu enemmän"

LIIGA / Haastattelu
Jokinen sai lohdutusta HPK-leiristä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Kärppien kaikkien aikojen eniten NHL-pelejä pelannut pelaaja Jussi Jokinen oli hopeakauteen päättyneen finaalisarjan jälkeen täynnä pettymystä, mutta antoi tunnustuksen vastustajalle.

– Olen ollut häviämässä olympia- ja MM-finaalissa, onhan se karmea tapa hävitä Liigan game seven -finaalikin. Olen kuitenkin ylpeä, että olen saanut kuulua joukkueeseen. Olen kiitollinen ja tyytyväinen, että tein päätöksen saapua tänne Ouluun. Tuntuu, että olisi ansaittu enemmän, mutta seitsemän pelin sarjaa kun ei voita, niin silloin pitää antaa kaikki kunnia kaverille.

– Tässä ottelusarjassa tuntui, että se joukkue, joka hallitsi peliä, hävisi kaikki ne pelit. Nämä kaksi katkaisupeliä, joissa meillä oli mahdollisuus viedä mestaruus, hallitsimme molempia pelejä riittävästi. Maalinteko meillä vaan tökki läpi pudotuspelien.

Jokisen oma peli ei sujunut enää loppuvaiheessa pudotuspelejä. Finaaleissa Jokinen jäi kokonaan pisteittä, vaikka vastuuta herui ylivoimapeliä myöten.

– Pystyin runkosarjassa ja pudotuspelien kahdella ensimmäisellä kierroksella tekemään tulosta, mutta finaaleissa en. Sen takia tuntuu, että olisi pitänyt finaaleissa itse pystyä auttamaan joukkuetta enemmän.

Vammojen taakse Jokinen ei nyt mennyt, vaikka rivien väleistä oli huomattavissa, että kaikki ei ollut kunnossa.

– Puhutaan niistä sitten myöhemmin, nyt ei ole oikea aika ryhtyä selittelemään vammoilla mitään. Varmasti molemmilla joukkueilla oli vammojen kanssa ongelmia. Mutta silloin kun on kaukalossa, niin silloin on pelikunnossa.

Haastattelun lopussa Jokinen ei voinut enää pidätellä kyyneleitään, kun tuli puhe Oulussa vietetystä ajasta, tammikuun lopusta toukokuun alkuun.

– Olihan tämä sillä tavalla kova pätkä, kolme ja puoli kuukautta, ja sinä aikana olen nähnyt vain muutaman päivän lapsia... ikävä on kova. Sen voin sanoa, että ilman lapsia en lähde enää minnekään, Jokinen sai vielä sanottua sanojaan kakistellen ja ääni väristen.

» Lähetä palautetta toimitukselle