Kypärätempun pronssiottelussa iskenyt Chaz Lucius: "Olen ansainnut tämän hetken"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Chaz Lucius juhli jatkoajalla syntynyttä voitto-osumaansa joukkuekaverinsa Luke Hughesin (43) kanssa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Yhdysvallat nappasi pronssimitalit Ruotsin nenän edestä. Ottelun sankari oli kolme maalia viimeistellyt Chaz Lucius.

Yhdysvallat palasi vuoden tauon jälkeen mitalikantaan ja voitti MM-pronssia kukistamalla Ruotsin jatkoajan jälkeen maalein 8–7. Hurjan maali-iloittelun ratkaisijaksi nousi hyökkääjä Chaz Lucius, joka iski pronssiottelun voitto-osuman täydentäen samalla kypärätemppunsa. Ottelun ratkaissutta kolmatta maaliaan ja siihen johtanutta tilannetta Lucius kuvaili seuraavasti.

– "Hutty" (Lane Hutson) sai kiekon, tuli alueelle ja laukoi. Laukaus osui maalivahtiin ja tolppaan hänen takanaan. Olin onnekkaasti paikalla ja otin kiekon. Näin heidän pelaajansa lähestyvän vasemmalta puoleltani, joten vedin kiekon itseäni kohti ja lauoin rystyltä.

Yhdysvallat johti ottelua useampaan otteeseen, mutta Ruotsi onnistui nousemaan kerta toisensa jälkeen tasoihin ja jopa hetkellisesti ohi. Jatkoajalle ottelun vienyt Ruotsin 7–7-tasoitusosuma syntyi vain vajaa 30 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Lucius oli helpottunut rystylaukauksensa mentyä maaliin ja Yhdysvaltojen voitettua kamppailun.

– Oli ehdottomasti hieno tunne nähdä kiekon menevän sisään ja voittaa. Peli aaltoili paljon päästä päähän. 5–3-tilanne muuttui hetkessä 5–5:een. Sitten olimme johdossa viimeisille 30 sekunnille saakka, kunnes he tekivät maalin.

– Se oli ehdottomasti tunteiden vuoristorataa, mutta olin onnellinen kiekon mennessä maaliin, ottelun ratkaisija huokaisi kamppailun jälkeen.

Vaikka lopputulos oli Yhdysvalloille mieluinen ja ottelu ainut laatuaan, nähdyn kaltaista draamaa he eivät ottelusta halunneet. Mitalin voittaminen tuttujen pelaajien kanssa lämmitti Luciuksen mieltä.

– Se ei missään nimessä ollut sellainen ottelu kuin toivoimme, mutta kaiken kaikkiaan erittäin ikimuistoinen kokemus. Pelasin useiden joukkuekaverieni kanssa Yhdysvaltojen NDTP-joukkueessa kaksi vuotta. Oli kiva olla taas yhdessä ja voittaa mitali heidän kanssaan.

Joukkueen turnauksen päättyminen pronssimitalijuhliin oli nuoresta miehestä kivaa ja kaivattu palkinto kaikkien henkilökohtaisten vastoinkäymisten jälkeen.

– Se oli ehdottomasti kivaa. Minulla on ollut paljon vastoinkäymisiä, kuten alle 18-vuotiaiden MM-kisat, joihin en pystynyt osallistumaan oltuani sairaana. En voinut pelata näiden kaverien kanssa siellä, mikä oli raskasta minulle, Lucius kommentoi korostaen pronssin merkitystä hänelle henkilökohtaisella tasolla.

– Olen ansainnut tämän hetken ja toivottavasti otteeni jatkuvat hyvinä Manitobassa.

Välierässä Kanadaa vastaan muutaman hyvän paikan hukannut Lucius oli tyytyväinen osuttuaan maaliin pronssiottelussa. Kanada-kamppailussa siunaantuneen läpiajon lopputuleman hän esimerkiksi haluaisi yhä muuttaa, jos vain voisi, mutta ei murehdi sitä enää.

– Oli ilman muuta suuri helpotus onnistua tänään ja nähdä kiekkojen menevän sisään. Olen iloinen, että pystyin auttamaan joukkuettani, huojentunut Lucius totesi pronssimitali kaulassaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle