"Kyllä tässä Keuruussa jotain on" – KeuPan johtohahmon Juuso Mörskyn usko ei horjunut missään vaiheessa

MESTIS / Haastattelu
Juuso Mörskyn ja KeuPan kausi saa huipennuksen ensi viikolla alkavissa loppuotteluissa.

KeuPa HT eteni toisena keväänä perättäin Mestiksen loppuotteluihin, kun LeKi kaatui voitoin 4–2. KeuPan kokeneeseen kaartiin kuuluva Juuso Mörsky otti ilon irti finaalipaikasta ja antoi vuolaat kehut joukkueelleen.

– Aikamoiset pudotuspelit ollaan tähän asti vedetty, nyt on sitten runkosarjan ykkönen ja kakkonen laulussa. On meillä huikea porukka!

Mörskyn mukaan runkosarjan kahden kärkijoukkueen peittoaminen kuvastaa hyvin keuruulaisten tämän kauden kasvutarinaa.

– Tämä on tosi kova juttu. Altavastaajina ollaan lähdetty molempiin sarjoihin ja kuitenkin oltiin parempi joukkue kokonaisuudessaan ja ansaitsimme finaalipaikan.

Mörskyltä löytyy jo pidemmältä ajalta perspektiiviä KeuPasta, vaikka mies pyörähti ulkomailla kahden viime kauden aikana. Myös kaukalon ulkopuolella seuran eteen ahertanut hyökkääjä tietää menestyksen salaisuudet.

– KeuPa on aina ollut kevään joukkue. Me ollaan vuosi toisensa jälkeen yritetty rakentaa tänne menestyvä joukkue ja siinä samalla voittamisen kulttuuria, Mörsky kertoo.

– Pieni seura, viisi vuotta Mestiksessä, eikä ikinä olla jääty pudotuspelien ulkopuolelle. Kyllä tässä Keuruussa jotain on.

Mörskyn mukaan ottelusarjan käännekohta nähtiin keskiviikon kamppailussa Lempäälässä, jolloin KeuPa käänsi 0–3-tappioaseman selväksi voitoksi.

"Pieni seura, viisi vuotta Mestiksessä, eikä ikinä olla jääty pudotuspelien ulkopuolelle. Kyllä tässä Keuruussa jotain on"

– Tämän voiton perusta rakennettiin edellisessä pelissä. Siinä me lopetettiin turha miettiminen ja annettiin mennä vaan. Sitten kun huomasimme, että olemme parempi joukkue eikä mietitä turhia, niin siitä se alkoi rakentua.

– Tämä oli taas iso näyttö meidän joukkueesta ja siitä, kun vedetään kimpassa toisillemme.

LeKi-sarjassa KeuPan peli ailahteli välillä todella rajusti, minkä Mörsky myönsi avoimesti.

– Pelin sisällä pitää vielä saada momentumit vastustajalta pois. Välillä oltiin tässä sarjassa pesukoneessa, mutta kestimme ne hetket ja puolustettiin ne pois.

Mestiksen tämän kevään loppuottelusarja alkaa tiistaina poikkeuksellisesti Lappeenrannassa Ketterän kotiottelulla. Mörskyn mukaan etenkin imatralaisten hyökkäyksestä löytyy taitoa yllin kyllin.

– Sieltä tulee taas todella hyökkäysvoimainen joukkue ja he ovat vetäneet kovaan kevään. Ollaan pelattu heitä vastaan paljon tällä kaudella ja tiedetään, että siellä on paljon henkilökohtaista taitoa hyökkäyksessä, Mörsky avaa.

– Uskon kuitenkin, että meidän joukkuepeli on parempaa ja sillä me tulemme menemään pitkälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle