Kuudesosan runkosarjan peleistä putkeen voittaneen Lukon kultakypärä Justin Danforth: "Voitto ei tullut kauniilla pelillä ja peli oli muutenkin melko rumaa"

LIIGA / Haastattelu
Danforth oli tehokkaana Pelicansia vastaan.
Kuva © Topi Lainio

Lukko nappasi 5−3-voiton Pelicansista Tallinnan myöhäisottelussa ja venytti voittoputkensa kymmeneen voittoon. Raumalaisten tähtihyökkääjä Justin Danforth avasi tapaa, jolla kolme pistettä lähti heidän mukaansa.

− Tiesimme, että tämä olisi tärkeä voitto meille. Voitto ei tullut kauniilla pelillä ja peli oli muutenkin melko rumaa. Löysimme kuitenkin keinot voittaa ja se on kaikki, mikä merkitsee.

Lukko istui yhteensä 24 jäähyminuuttia, jossa tosin oli mukana Pathrik Westerholmin käytöskymppi.

Kymmenen peliä on kuudesosa runkosarjasta ja kymmenen voiton ottaminen peräkkäin on valtaisa määrä.

− Yritämme olla ajattelematta asiaa, mutta kymmenen voittoa on tärkeä juttu pudotuspelikamppailun kannalta. Se auttaa meitä saamaan paremman sijoituksen, sillä kaikki haluavat olla kuuden joukossa.

Tallinnasta ja Liigan tapahtumasta Viron pääkaupungissa jäi kanadalaiselle hyvä jälkimaku.

− Emme ole juuri kierrelleet kaupungilla, mutta kaikki täällä hallilla on ollut mahtavaa. Kenttä on hyvä ja kannattajat ovat olleet uskomattomia. He matkustivat useita tunteja tänne katsomaan meitä ja se antoi meille virtaa peliin.

Lukko iski ottelussa kaksi alivoimamaalia, joista ensimmäisen kultakypärä pääsi puttaamaan sisään itse. Jälkimmäisen viimeisteli Eetu Koivistoinen ja se oli samalla kamppailun voittomaali.

− Vietimme paljon aikaa alivoimalla, joten ne maalit auttoivat nappaamaan pelin painopisteen meille. Omassa alivoimamaalissani Kiko (Kristian Pospisil) teki ison työn.

Aivan itsestään ei peli lähtenyt sujumaan hieman harvinaisemmassa peliympäristössä.

− Täällä jää oli todella iso ja hallissa oli koko ajan kova meteli. Ainakin ensimmäisessä erässä kesti hetken tottua kaikkeen tuohon.

» Lähetä palautetta toimitukselle