Kurtis McLean haluaa sopimuksen Suomesta - "Viimeiset kuusi vuotta olemme vaimon kanssa pystyneet matkustamaan jääkiekon perässä"

MESTIS / Haastattelu
Turusta on muodostunut koti Kurtis McLeanille.
Kuva © Jarno Hietanen
Kurtis McLean on harjoitellut koko syksyn TUTOn Mestis-joukkueen mukana, mutta vasta keskiviikkoiltana sentteri pelasi ensimmäisen ottelunsa turkulaisten rivissä.

37-vuotias Kurtis McLean otti maanantaina yhteyttä TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolaan ja kertoi halukkuudestaan avata kautensa pelien muodossa. Halusta kertoi jotain se, että sopimuksessa ei liikkunut yhtään rahaa. Asia oli ollut puheissa jo pari viikkoa, mutta miksi vasta nyt?

− Minulla oli mahdollisuus päästä kahteen peliin sisään, saada pelin tuntua sekä nopeutta. Lisäksi halusin näyttää, että olen mukana ja valmiina pelaamaan, vaikka Liiga-joukkueiden tarkkailijat eivät ole välttämättä peleissä.

McLean on suomalaisille tuttu Lukosta kausilta 2009-11 sekä Jokereista kaudelta 2014-15. Lukko voitti pronssia Liigassa keväällä 2011, jolloin McLean oli joukkueen tehokkain pelaaja tehoin 16+39=55.

Juuri nyt Mcleanin tavoitteena on saada sopimus. Mieluisin paikka olisi Suomi, sillä raumalaislähtöinen vaimo sekä kaksi pientä lasta asuvat Turussa. Hyvän tarjouksen tullessa myös Euroopan muut sarjat ovat mahdollisia.

− Viimeiset kuusi vuotta olemme vaimon kanssa pystyneet matkustamaan jääkiekon perässä. Nyt meillä on kaksi pientä lasta, joten meidän pitää alkaa miettimään heidän koulunkäyntiä ja meidän elämää jääkiekkourani jälkeen.

− Tavoitteenani on saada sopimus Suomesta. Jotkut Liiga-seurat ovatkin puhuneet kuukauden sopimuksesta, jonka olisin myös valmis ottamaan vastaan. Sopivassa tilanteessa ottaisin sopimuksen Euroopastakin.

Ulkomailla pelaamisen kääntöpuolena olisi tällä hetkellä se, että perhe jäisi Turkuun.

− Todennäköisesti he vain vierailisivat luonani. Haluamme opettaa lapsillemme suomea ja englantia, joten siltäkin kantilta olisi hyvä, että he jäisivät tänne.

Neljä peliä NHL:ssä viilettänyt kanadalainen on kiitollinen TUTOlle, että on saanut harjoitella heidän kanssaan.

− Kun ei ole sopimusta, on vaikea saada jääaikaa. Olisin voinut pysyä Kanadassa, jossa olisin päässyt jäälle. Harjoittelu ei ole kuitenkaan samalla tasolla, kun ei ole joukkueen kanssa. Haluan harjoitella ammattilaisjoukkueessa. On hienoa, että joukkue otti minut vastaan heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

− En toivonut olevani täällä marraskuun ensimmäisenä päivänä, mutta en ole stressannut sitä.

Myös TUTOn päävalmentaja Miika Elomo on ollut mielissään McLeanista osana joukkuetta.

− Pelkkä Kurtisin olemassaolo auttaa jo nuoria kavereita. Tällaiselta ammattipelaajalta oppii asioita, joita valmentaja ei voi opettaa. Esimerkiksi miten valmistaudutaan harjoituksiin ja mitä tehdään harjoitusten jälkeen, Elomo hehkuttaa.

McLean pelaa ainakin vielä yhden ottelun TUTO-paidassa, kun turkulaiset kohtaavat perjantai-illan kamppailussa Rovaniemen RoKin.

» Lähetä palautetta toimitukselle