Kultakypärä Suhosen peliaika pieneni, mutta tehot säilyivät - "Pääsee aina vähän tuoreempana kentälle"

LIIGA / Haastattelu
Suhonen on jatkanut tehojen valossa siitä, mihin viime kaudella jäi.
Kuva © Oskari Mäkisarka / oskari.makisarka@jatkoaika.com
Mikkelin Jukureiden kultakypärä löytyy tällä hetkellä puolustaja Teemu Suhosen päästä. Mikkeliläisryhmä nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa lauantaina KooKoota vastaan ja Suhonen oli jälleen tehoillaan auttamassa joukkuetta.

Kotivoitot ovat kiertäneet Jukureita kohtalaisen hyvistä peliesityksistä huolimatta. KooKoota vastaan joukkue kuitenkin taltutti tämänkin peikon ja taisteli täyden pistepotin 5-2-numeroin kotiin. Voitto maistui myös mikkeliläisryhmän kultakypärä Teemu Suhoselle.

− Vauhdikas ilta oli ja sen verran itsekin tässä Mikkelissä jo asunut, että tietää näiden olevan mikkeliläisille spesiaalitapahtumia, kun kouvolalaisia pistetään nenään. Hyökkäystaitoahan siellä on ja monta jätkää ihan pistepörssin kärkipäässä. Onnistuttiin heidät kuitenkin pimentämään, niin hyvä näin.

Jukurit tuli ottelun alkuun vahvasti ja piti pelin koko ensimmäisen kymmenminuuttisen kouvolalaispäädyssä. Ottelun edetessä kamppailu kuitenkin tasoittui ja molemmilla oli paikkansa kääntää peli omaksi edukseen. Suhonen oli tyytyväinen varsinkin joukkueensa hyökkäyspelaamiseen.

− Korostettiin vain, että rohkeaa peliä pitää pelata, eikä lähteä liikaa passivoitumaan. Rohkeuden kautta ja sieltä sitten se ratkaisu löytyi, kuvaili Suhonen päätöserää.

− Siinä alussa meillä oli paikat useampaankin maaliin ja muutenkin saatiin luotua aika paljon paikkoja. Hyökkäyspeli on ollut vähän tahmeaa, niin hyvä että saatiin jotain aikaan ja sitä kautta pisteet. Taas lähdettiin viimeiseen erään tasatilanteesta ja nyt onnistuttiin kääntämään peli omaksi eduksi. Maistuu kyllä hyvältä.

Suhonen totesi, että parantuneeseen hyökkäyspeliin osasyy löytyi myös vahvasta oman pään pelistä. Jukureille hyökkäyksiinlähdöt ovat ajoittain tuottaneet vaikeuksia, mutta KooKoota vastaan paineen alta päästiin kiekon kanssa usein pois.

− Tietysti sitä aina mielummin kiekko lavassa omasta päästä lähtee. Se on hyvän hyökkäyspelin kannalta äärimmäisen tärkeää, että pääsee lavasta lapaan syöttelemällä sieltä pois.

− Silläkin sektorilla ollaan varmasti menty eteenpäin. Pakkiparit ovat saaneet sovittua tiettyjä juttuja ja pieniä kikkoja, joilla pääsee paineen alta paremmin pois. Siinä onnistuminen oli varmasti myös yksi voiton avain.

"Hyvä, että on pystynyt vastaamaan huutoon"

Vahvan alkukauden pelannut Suhonen iski KooKoota vastaan tehot 1+1. Avauserässä syntynyt maali oli kuopiolaislähtöiselle puolustajalle tyypillliseen tapaan terävällä rannelaukauksella tehty.

− Ei kyllä käynyt mielessä edes muuta ratkaisua, turha siinä alkaa riplailemaan. En tiedä edes mistä se kiekko tuli, jostain kulmasta se pomppi minulle. Saatiin siitä hyvä startti otteluun, Suhonen summasi.

Suhonen oli jo viime kaudella mikkeliläisryhmän kantavia voimia, kun hän tehtaili 60 ottelussa tehot 12+27 ja oli joukkueen paras pistemies. Kuluvalla kaudella tahti on jatkunut yhtä kovana, sillä 10 ottelussa ovat syntyneet Liigan puolustajien pistepörssin kärkilukemat 5+3.

Jukureiden kultakypärää kantava puolustaja on ottanut myös harppauksia eteenpäin puolustuspelaamisessa, mistä kertoo tehotilaston lukema +8. 

− Ihan hyvin on sujunut. Roolikin on sellainen, että pisteitä pitääkin tulla. Hyvä, että on pystynyt vastaamaan huutoon ja toivottavasti jatkuu samaan malliin, Suhonen totesi.

− Yksi iso tekijä otteisiin on ollut myös se, että olen pelannut jonkin verran vähemmän kuin viime kaudella. Pääsee aina vähän tuoreempana kentälle ja se näkyy sitten sekä hyökkäys- että puolustuspelaamisessa.

Mikkeliläisryhmällä on kahden peräkkäisen kolmen pelin viikon jälkeen edessä tulevalla viikolla vain vierasottelu Ilvestä vastaan. Suhoselle kevyempi viikko tiukan pelitahdin keskellä sopii.

− Sunnuntai huilataan, maanantai ja tiistai treenataan ja sitten käydään hakemassa Tampereelta kolme pistettä. Sen jälkeen on kolme vapaapäivää, mikä tekee hyvää pääkopalle. Saa tehdä vähän muutakin kuin jääkiekkohommia.

» Lähetä palautetta toimitukselle