Kulta-Hannes palaa jälleen mastojen juurelle – "Suomessa Pelicans oli ehdoton ykkösvaihtoehto"

LIIGA / Haastattelu
Hannes Björninen pukee tutun turkoosin peliasun jälleen päällensä.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Pelicans vahvisti joukkuettaan ennen siirtotakarajaa olympiavoittaja Hannes Björnisellä. Jatkoaika oli Björnisen tiedotustilaisuudessa kuuntelemassa keskushyökkääjän mietteitä.

Lahdessa järjestettiin kansalaiskeräys, jotta oma kasvatti Hannes Björninen saataisiin takaisin Pelicansin riveihin. Keräys tuotti tulosta, ja nyt hyökkääjä pukee loppukauden ajan tutun peliasun ylleen. Keskikaistan vahvistus saapui Jokereista vielä viime hetkillä seuran vetäydyttyä KHL:n pudotuspeleistä.

– Tietenkin tilanne, mikä johti tähän siirtoon, oli todella surullinen. Tilanne maailmalla on ollut kaikkien mielessä, se on varmasti painanut jokaista. Kun selvisi, että pääsisi vielä pelejä jatkamaan, niin fiilis on ehdottomasti hieno, keskushyökkääjä kertoi.

Björnisen viime viikot ovat olleet tunteiden vuoristorataa. Ensin keskushyökkääjä oli suuressa roolissa Suomen joukkuessa, joka saavutti historiallisen olympiavoiton Pekingissä. Juhlat kuitenkin vaihtuivat hetkessä epävarmuuteen ja seuran vaihtoon kesken kauden.

– On menty tunteiden äärilaidoista toiseen aina onnellisuudesta surumielisyyteen asti. Paljon on riittänyt tapahtumia tähän reiluun viikkoon. Se on mikä parhaiten jäänyt tästä viikosta mieleen, Björninen kertasi.

Björninen pukee Pelicansin pelipaidan päälle jo heti keskiviikkona, kun lahtelaiset matkaavat Raumalle Lukon vieraaksi.

Olympiavoittaja pääsee jatkamaan kauttaan tutussa ympäristössä, jossa on paljon tuttuja pelikavereita ja sama valmennus kuin edellisellä kaudella. Paluu tuttuun koppiin on ollut mieluisa.

– Paljon tuttuja jätkiä on pukukopissa ja tietenkin koko organisaatiossa. Uusia kasvoja on jonkin verran. Olen päässyt heti ensimmäisinä päivinä tutustumaan heihin. Vastaanotto on ollut todella hyvä. Ollaan harjoiteltu todella hyvin ja laadukkaasti valmistauduttu keskiviikon otteluun.

Hannes Björninen+ viikset olivat puheenaihe myös Pekingin olympialaisissa.

Kapteenin rooli jää edelleen Miika Roineen vastuulle, mutta Björninen saa itselleen varakapteenin arvon loppukaudeksi. Roine on hoitanut lahtelaisten kapteenin roolia, kun varsinainen kapteeni Joonas Jalvanti on ollut poissa pelaavasta kokoonpanosta.

– Käytiin keskustelua kapteeniston ja joukkueen kanssa asiasta. Itse olin sitä mieltä, että kun tulen vasta tässä vaiheessa mukaan tähän joukkueeseen, niin annan nykyisen kapteenin jatkaa roolissaan.Joukossa on kuitenkin mukana myös sellaisia pelaajia, joita en tunne, Björninen avasi prosessia.

Tulevaisuus vielä ensi kauden osalta auki

Roolistaan olympiavoittaja ei ole vielä hirveästi ehtinyt jutella päävalmentaja Tommi Niemelän kanssa, mutta kaksikolla on viime kaudelta paljon yhteisiä kokemuksia. Omat vahvuutensa pelaajana Björninen aikoo jälleen tuoda joka päivä kaukaloon.

– Valmennusjohto tuntee minut. He tietävät millainen olen pelaajana ja ihmisenä. Yritän tuoda tietysti parhaan version itsestäni tänne. Tuomaan ne omat vahvuuteni pelaajana, eli monipuolisuuden ja vahvan kokonaisvaltaisen pelaamisen. Molempia erikoistilanteita tulee varmasti, ja paljon aloituksia.

Björninen teki ennen kauden alkua kahden vuoden sopimuksen Jokereiden kanssa. Sopimuksesta purettiin loppukausi, mutta ensi kauden kuviot ovat vielä hämärän peitossa.

– Meillä ei ole siitä vielä itse asiassa tietoa. Tällä hetkellä minulla varmuudella tieto, että tämän kauden sopimus on purettu. Tässä on paljon tapahtunut maailmalla. Siitä tulee tarkempia yksityiskohtia varmasti jossain vaiheessa.

Vaikka hommat etenivät vauhdikkaasti, niin muitakin vaihtoehtoja tutkailtiin. Kyselyitä nimittäin tuli myös muualta, mutta paluu tuttuun seuraan ja organisaatioon oli kaikin puolin mieluisa.

– Lahteen oli koko ajan keskusteluyhteys auki. Totta kai kuunneltiin ja tarkkailtiin, että mitä vaihtoehtoja on. Suomessa Pelicans oli ehdoton ykkösvaihtoehto. Keskustelut tänne olivat hyvin avoimia. Tällä hetkellä minä olen onnellinen, että olen täällä ja pääsen pelaamaan.

Jokereiden joukkue kokoontui viimeisen kerran yhteen viime lauantaina. Björninen näkeekin, että se oli erinomainen asia kaikkien kannalta, jotta pelaajat pystyivät yhdessä käsittelemään tapahtumat.

– Päästiin yhdessä puhumaan keskenämme asioista ja päästiin avaamaan tuntoja. Se aina helpottaa kuiten asiasta puhutaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle