Kuivan kauden katkaisseella Piitulaisella tulevalle viikolle selvät tavoitteet - revanssi ja tutun peli-ilmeen palautus

LIIGA / Haastattelu
Piitulainen hamuaa revanssia Tapparasta tulevalla viikolla.
Jukurit kaatoi tiukan taistelun jälkeen Sportin 2-1-numeroin. Kamppailussa pitkän maalittoman putkensa katkaissut Jesper Piitulainen ei voitosta huolimatta ollut täysin tyytyväinen peliesitykseen.

Sport tarjosi Kalevankankaan lauantai-illassa kovan vastuksen ja hallitsikin peliä pitkät pätkät, mutta Jukurit kesti ja käänsi pelin lopulta omaksi edukseen 2-1-lukemin.

− Ei ollut parasta mahdollista jukurilaumaa, mutta viime aikoina on pystytty puristamaan kotikaukalossa vähän huonommallakin pelillä kolme pistettä. Ei niitä kukaan pelien edetessä muista, että miten yksittäiset pelit on voitettu, Jukureiden hyökkääjä Jesper Piitulainen muistutti.

− Kaikki kunnia Sportille. Pelaavat todella todella hyvää ja liikkuvaa jääkiekkoa. Koko ajan saa olla niin sanotusti jalka työmaalla, että kerkeää mukana pelaamaan. Hyvä oli joukkue vastassa ja hyvä jääkiekkopeli temmollisesti, niin tietysti täytyy olla ylpeä, että saatiin kolme pistettä raavittua.

Mikkeliläisryhmän voiton avaimina olivat tehokas ylivoimapeli sekä loisto-ottelun pelannut, 30 torjuntaa ottanut maalivahti Sami Rajaniemi. Jukurivahti sai myös ansaitut kiitokset varakapteeni Piitulaiselta.

− Kriittisissä pisteissä me onnistuttiin. Erikoistilannepeli voitettiin 2-1 ja maalivahtipelikin voitettiin tänään. Hyvin kaverin veskarikin pelasi, mutta Sami oli kyllä ilmiömäinen meidän maalilla ja niin sen monesti tarvitsee ollakin, Piitulainen summasi.

− Välillä joukkue auttaa maalivahtia, mutta useimmiten se menee toisinpäin. Silloin kun joukkueella on homeisempi päivä, niin maalivahti astuu esiin. Tämä voitto kasvattaa meitä kyllä kokonaisuudessaan myös.

Piitulainen onnistui Sportia vastaan katkaisemaan 10 ottelun maalittoman putkensa, kun hän laukoi mikkeliläisryhmän 1-0-johtoon toisessa erässä.

− Ei tässä liikaa ole tullut onnistumisia kenellekään. 10 peliä ilman maalia, niin kyllähän se maalin tekeminen mukavalta tuntuu ja olisi siinä ollut paikat useampaankin. Ylivoima on ollut viime aikoina vähän tahmeaa, niin sieltä ne tehot on jäänyt piippuun, kuvaili Piitulainen.

Jukureiden otteet ennen marraskuun maajoukkuetaukoa olivat vahvoja ja mikkeliläisryhmä lähti tauon viettoon neljän ottelun voittoputkessa. Tauon jälkeisistä viidestä ottelusta se on hävinnyt kolme ja peliesitykset ovat olleet hyvin tahmeita. Tähän Piitulainen toivoo löytyvän lääkkeitä tulevalla viikolla.

− Tottakai pitää olla huolissaan, että miten saadaan oma energinen itsemme ensi viikolle kaivettua. Tällä viikolla aika tahmeat pelit Lappeenrannassa ja kotonakin lukuun ottamatta sellaista viimeistä puristusta ja oman maalin suojelua. Uskon, että se auttaa tulevaan viikkoon, Piitulainen totesi.

− Lappeenrannan pelin jälkeen puhuttiin paljon asioita ja mietittiin, että mistä tahmeus johtuu. Ei siihen yksittäistä tekijää kuitenkaan ole. Tauolla mentiin kovaa kuten pitääkin. Silloin kun on paikka treenata, niin käytetään se hyväksi. Nyt vain kirkkain mielin eteenpäin, kun saatiin tuota luntakin maanpintaan.

Tulevalla viikolla Jukurit kohtaa Tapparan vieraskaukalossa keskiviikkona ja perjantaina se isännöi KalPaa. Tampereen vierailulle Piitulainen lähtee revanssi mielessään.

− Hyvä. että saadaan Tappara heti vastaan. Tauon jälkeen heitä vastaan pelattiin aika aneeminen kotipeli ja päästään heti puristamaan revanssi siihen. Sen jälkeen sitten vielä Savon derby, niin kova viikko tiedossa. Pyritään puristamaan siihen kaksi kovaa peliä.