Kristian Kuusela rakastaa voittamista – viimeiset kahdeksan minuuttia olivat uran jännittävimpiä

CHL / Haastattelu
Kristian Kuusela ja mestaruusjuhlat on tuttu näky.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Tapparan Kristian Kuuselalla on vyöllään jo useampi Suomen mestaruus ja yksi maailmanmestaruus. Palkintokaappi sai lauantaina lisää täytettä, kun hän pääsi nostamaan CHL-pokaalia.

– Ei tätä voittamisen fiilistä mikään voita. Jääkiekossa minua henkilökohtaisesti ajaa eniten eteenpäin voittaminen. Tämä saavutettiin nyt, ja nautitaan tästä hetki, Kuusela kertasi.

Kuusela ei lähtenyt myöskään vertailemaan useampia saavutettuja mestaruuksiaan. Hän korosti töiden tekemisen tärkeyttä, jota tehdään joukkueena yhdessä.

– Ryhmän kanssa tehdään aina pitkään töitä yhtä tai kahta tavoitetta kohti. Nyt kun se on saavutettu, niin kyllähän se tuottaa hienon fiiliksen.

Pelillisesti Tappara oli niskan päällä suurimman osan ajan ottelusta. Luleå HF pääsi kolmannessa erässä vielä lähelle, kun ruotsalaisten kirivaihde sai vauhtia onnistuneiden ylivoimien myötä.

Kuuselan mukaan joukkue ei kuitenkaan mennyt paniikkiin tästä.

– Rehellisesti sanottuna ei ole koskaan jännittänyt yhtä paljon kuin ottelun viimeisen kahdeksan minuutin aikana, Kuusela tunnusti.

– Se on selvä, että kun kaveri laittaa all-in, niin tulee paikkoja ja jäähyjä.

Luulajan joukkueessa oli useampi tuttu suomalainen pelikaveri. Erityisesti Leo Komarovilla oli jatkuvasti juttukavereita Tapparan leiristä. Sunnuntaina 40 vuotta täyttävä konkarihyökkääjä ei antanut tämän vaikuttaa omaan pelaamiseen.

– Mentiin pelin jälkeen ihan onnittelulinjalla, ei siinä mitään erikoisempaa puhuttu.

– He tiesivät, että olen tässä koittanut monta vuotta painaa töitä mestaruuksien eteen, ja tässä sitä nyt ollaan. Ei muuta kuin onnittelut ja eteenpäin, Kuusela kuittasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle