Kristian Kuusela on tottunut kapteenin rooliinsa – Paikallisvastustaja ei saa erityishuomiota Tappara-kipparilta

LIIGA / Haastattelu
Tapparan kapteenina toisen kautensa aloittava Kristian Kuusela aikoo johtaa kirvesrinnat jälleen menestykseen.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan kapteeniksi viime kaudella valittu Kristian Kuusela aloittaa seitsemännen kautensa kirvesrinnoissa. Kokenut hyökkääjä lähtee hakemaan Tapparan menestysputkelle jatkoa.

Tampereella kiekkokausi avataan perjantaina paikalliskamppailulla, kun Ilves isännöi Tapparaa. Seitsemänä peräkkäisenä keväänä Tappara on päättänyt kautensa mitalit kaulassa. Myös tällä kaudella menestystä odotetaan.

– Totta kai aina kun lähdetään kauteen, niin halutaan menestyä. Arjessa pyritään tekemään asioita, jotta pystymme menestymään. Meillä on hyvä joukkue ja luottavaisin mielin lähden kauteen, Tapparan kapteeni Kristian Kuusela sanoo.

Jälleen kerran Tapparan kopista on käynyt muuttoliike sekä ulos että sisään. Joukkueen viime kauden sisäisen pistepörssin voittanut Kuusela näkee uusien pelaajien lisäksi myös jääkiekon muuttuvan joka kausi.

– Pelaajat ovat muuttuneet viime kaudesta, ja kai jääkiekkokin koko ajan muuttuu. Koetamme pysyä kuitenkin sen muutoksen edellä. Mitä paremmin edellä pysyy, sitä paremmin pystyy pelaamaan. Mitään radikaalia muutosta ei todennäköisesti kuitenkaan tapahdu.

Kuuselan viime kausi lähti käyntiin hitaasti, mutta päättyi lopulta ensimmäisiin MM-kisoihin ja sieltä saavutettuun sensaatiomaiseen kultaan. Viime kaudelle tullut Tapparan kapteenin rooli oli täysin uusi kokeneelle hyökkääjälle. Kuusela myöntää sen vaikuttaneen varsinkin viime kauden alkuun.

– Oli uusi asia olla kapteeni, ja itse sen kanssa hieman painin. Ei se ole kuitenkaan mikään selitys, että siksi pelaa huonommin. Koetan pelata niin, että hyvän ja huonon päivän ero on mahdollisimman pieni ja pyrin pitämään oman pelaamisen korkealla tasolla koko ajan. Parhaani koetan tehdä joka ilta ja näyttää esimerkkiä joukkueelle. Se sitten riittää, mihin se riittää, 36-vuotias Kuusela sanoo.

Tavoitteissa mielessä siintävät ainoastaan joukkueena menestyminen. Sitä kautta myös yksilöt nousevat esiin.

– Henkilökohtaisia tavoitteita en ole miettinyt ollenkaan. Menty ihan täysin peli kerrallaan ensiksi CHL:ssä ja nyt Liigassa. Ei minulla ole ollut henkilökohtaisia tavoitteita enää pitkään aikaan, vaan joukkue edellä mennään. Kun joukkue pelaa hyvin, tulee myös omia onnistumisia, jos tulee.

Kauden alla Tapparan paikallisvastustaja Ilves on nostettu joissakin medioissa jopa Tapparan edelle. Kirvesrintojen kopissa paikkalisvastustaja ei ole kuitenkaan saanut erityishuomiota.

– Tässä on 13 muutakin joukkuetta kuin Tappara ja Ilves ja kaikki ovat vielä hyviä joukkueita. Ei voi lähteä keskittymään yhteen tai muutamaankaan joukkueeseen sen enempää.

Kuusela kuitenkin myöntää henkilökohtaisella tasolla Ilvestä vastaan pelattavien pelien tuntuvan erilaisilta.

– Henkilökohtaisesti paikallispeli on aina erikoisempi kuin muut runkosarjapelit.

» Lähetä palautetta toimitukselle