Kristian Kuusela oli mietteliäs uransa jatkosta Tapparan runkosarjan päätyttyä − "En tiedä, oliko tämä viimeinen runkosarjan pelini"

LIIGA / Haastattelu
Kristian Kuusela hoiti eilen nelosketjun roolin moitteettomasti, kuten koko tähänastisten pelikaudenkin.
Kuva © Jarno Hietanen
Kristian Kuuselan kausi on ollut kovin erilainen kuin aiemmilla kausilla. Aiemmin tehopisteitä on tullut isossa roolissa 50:n molemmin puolin, mutta tämän kauden runkosarjassa niitä tuli Kuuselan uraan nähden vaatimattomat 15. Kuusela ei halunnut ottaa kantaa, pelasiko hän eilen mahdollisesti uransa viimeisen runkosarjapelin.

Kristian Kuuselasta voidaan puhua hyvällä syyllä yhtenä Tapparan ikonina. Syystä tai toisesta Kuusela on joutunut tyytymään tällä kaudella todella pieneen rooliin. Monet Tapparan fanit ovat kokeneet Kuuselan kohtelun kovin epäreiluna, sillä tekihän hän vielä viime kaudellakin 43 tehopistettä.

Tänä vuonna Kuuselan rooli on ollut pitkälti nelosketjussa ja tehopisteitä on tullut hänelle hyvin vaatimattomat 15.

− Olen aina lähtenyt siitä, että se rooli, mikä annetaan, hoidetaan kunnialla. Tänä vuonna rooli on ollut kovin erilainen kuin aiemmin. Hyvinhän kausi on mennyt, kun olemme CHL:n  mestarit ja runkosarjan voittajat, toteaa Kuusela hyvän joukkuepelaajan tavoin.

Kuusela kuvaili, että ensimmäisen kerran hänen urallaan Ilvestä vastaan oli näin huimat panokset, kun panoksena oli runkosarjan voitto.

− Hieno voitto ja kova peli. Täytyy kyllä todeta, että nyt vasta ne tosipelit alkavat.

− Runkosarjan voitto on sikäli tärkeä, että se kertoo meille, että olemme pelanneet tasaisen hyvän kauden. Nyt vain pisteet nollataan ja tästä eteenpäin vain voitoilla on merkitystä.

Illan ottelussa Tappara kiitteli hienosti lyhyellä videotaulupätkällä Tapparaakin edustanutta Petri Kontiolaa. Niinpä on hyvä paikka kysyä Kristian Kuuselalta, oliko peli Ilvestä vastaan hänen viimeinen runkosarjan ottelunsa.

− En tiedä, oliko tämä viimeinen runkosarjan otteluni. Tässä on niin tärkeitä otteluita edessä, joten päätösten aika on vasta kauden jälkeen, lausuu Kuusela.

» Lähetä palautetta toimitukselle