Kovasta kiekkoperheestä ponnistava KOOVEEn Juho Jokiharju palasi pitkältä Pohjois-Amerikan reissulta − "Meidän joukkueen konferenssissa pelaaminen oli todella fyysistä"

MESTIS / Haastattelu
Juho Jokiharju pelasi neljä kautta Pohjois-Amerikan yliopistosarjaa.
Kuva © Jarno Hietanen
KOOVEEn hyökkääjä Juho Jokiharju ponnistaa kovasta kiekkoperheestä. Hän pelasi neljä kautta Clarksonin yliopistossa pohjoisamerikkalaisessa NCAA-sarjassa. Kuluva kausi on hänelle ensimmäinen miesten sarjassa.

KOOVEE nappasi toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotihallissaan Hokin maalein 4−2. Tamperelaisten voittomaalista vastasi Juho Jokiharju toisessa erässä.

− Lähdimme vähän kaverin mukaan alussa, emmekä olleet terävimmillämme. Toisessa erässä ylivoima toimi ja saimme tärkeitä maaleja. Sitä kautta pääsimme pelin päälle. Hyvä, että tuli voitto ja kurssi on vähän kääntynyt. Viiime ajat ovat olleet tuskaisia, Jokiharju pohdiskeli taiston tauottua.

KOOVEElla oli ennen nykyistä kahden voiton sarjaansa allaan yhdeksän ottelun tappioputki, jota puolestaan edelsi kahdeksan voiton sarja.

− Kun mennään kohti pudotuspelejä, niin ei auta olla kuin voittoputkia. Muuten jää kausi lyhyeksi.

Perjantain ottelussa Hokin Juho-Ville Kyllönen taklasi KOOVEEn kultakypärä Janne Seppästä ulosajon arvoisesti.

− Viiden minuutin ylivoiman aikana saimme tärkeät kolme maalia ja oli se vastustajallekin henkinen tappio. Aluksi olimme hieman huolissamme Seppäsen voinnista, mutta sitten peli jatkuu ja alamme puhaltaa yhteen hiileen.

Oma maa mansikka

Jokiharju pelasi ennen paluutaan Suomeen neljä kautta Pohjois-Amerikan NCAA-yliopistosarjaa Clarksonin yliopistossa. Kotikonnuille paluupäätös oli kuitenkin helppo.

− Kiva olla Suomessa pitkästä aikaa. Tykkäsin olla siellä, mutta on tänne perheen ja ystävien luo myös mukava palata.

Jokiharju totesi, että on hienoa päästä pelaamaan jälleen eurooppalaista jääkiekkoa. Suurimmaksi eroksi NCAA:n ja Mestiksen välillä hän mainitsee fyysisyyden.

− Tuossa sarjassa oli erilaisia konferensseja ja meidän joukkueen konferenssissa pelaaminen oli todella fyysistä eikä kiekolla ollut aikaa − ratkaisut olivat simppelimpiä. Täällä on kiekon kanssa ehkä hieman enemmän aikaa, vaikka pelimiehiä täälläkin ovat kaikki.

24-vuotiaalla hyökkääjällä ei ole uransa kanssa kiire. Hän suoritti asevelvollisuuden ennen kuin jatkoi tosimielellä pelihommia Suomessa.

− Kävin yliopiston jälkeen armeijan viime kesänä. Sen jälkeen aloin harjoittelemaan KOOVEEn mukana ja huomasin, että tänne kannattaa jäädä. Kausi kerrallaan mennään, Jokiharju täsmentää.

Jokiharjun perhe on täynnä kiekko-osaamista, sillä isä Juha Jokiharju on entinen kansainvälisen uran tehnyt pelaaja ja Juhon pikkuveli Henri Jokiharju kiekkoilee tällä hetkellä Buffalo Sabresissa NHL:ssä.

Perheen tuesta ei siis hyökkääjän kehitys ainakaan jää kiinni. Ihan koko aikaa veljekset eivät kuitenkaan puhu jääkiekosta.

− Kyllä isältä tulee hyviä neuvoja. Veljen kanssa soittelemme silloin tällöin ja pelaamme vähän Fortniteakin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle