Kovan onnen soturi Sami Sandell kuntoutuu Tampereella, jatkaa peliuraansa − "Ilves on aina mielessäni"

LIIGA / Haastattelu
Sami Sandell on pelannut Ilveksessä kausina 2006−10 ja 2013−18.
Kuva © Arno Hämäläinen
Sami Sandell on kärsinyt viime vuosina vakavista loukkaantumisista. 32-vuotias keskushyökkääjä uskoo kuitenkin vakaasti, että hän palaa vielä pelikentille.

Sami Sandellin kolme kautta edellisestä neljästä ovat olleet kovan onnen sävyttämiä. Kausina 2015−2016 ja 2016−2017 Sandellin Liiga-ottelut jäivät kummallakin sesongillla vain kahdeksaan otteluun. Molemmilla kerroilla syy oli vakava polvivamma.

Elokuussa 2018 Sandellia kohtasi kolmas vakava polvivamma. Tällä kertaa NLA:n HC Davosin harjoitusleirillä Latviassa. Vamman kuntoutus jatkuu yhä.

− Loukkaannuin vuosi sitten Riiassa harjoitusottelussa. Sen jälkeen en ole pelannut peliäkään, Sandell sanoo.

Sandell leikattiin viime vuonna Sveitsissä, jonne hän jäi pelikauden ajaksi kuntoutumaan. Nyt Sandell on kotiseudullaan Tampereella, jossa hän on käynyt hiljattain jo jäällä.

− En tiedä, voiko sitä jääharjoitteluksikaan kutsua. Olen käynyt vain kokeilemassa, vieläkö pysyn jäällä pystyssä. Vielä en voi oikein kunnolla luistellakaan.

− Toistaiseksi en ole saanut mitään arviota kuntoutumisesta. Aika näyttää.

Sandellin usko pelaajauran jatkosta ei horju.

− Päätin, että haluan pelata vielä. Teen kaikkeni sen eteen, että pystyisin vielä pelaamaan.

Nokian Pyryn kasvatti on edustanut Ilvestä Liigassa kausina 2006−2010 ja 2013−2018. Jälkimmäisen jaksonsa aikana hän toimi kunakin vuonna Ilveksen kapteenina tai varakapteenina.

Sandell ei kiellä, etteikö pelaaminen Ilveksessä yhä kiinnostaisi.

− Totta kai Ilves on aina minun mielessäni.

− Eihän sitäkään toki tiedä, onko Ilveksenkään puolelta kiinnostusta. On liian aikaista sanoa mitään mahdollisesta tulevasta seurastani.

» Lähetä palautetta toimitukselle