Kotiyleisönsä edessä maalia juhlinut Toni Rajala jakoi kehuja ketjukavereilleen: "Jätkät kyllä osaavat syöttää juuri oikeaan paikkaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ilves-kasvatti Rajala pääsi tuulettamaan maalia kotiyleisönsä edessä.

Nokia Arena pääsi juhlimaan isäntäjoukkueen voittoa, kun Leijonat kaatoi avausottelussaan Norjan maalein 5–0. Pisteitä tehtaili etenkin kolmosketju, jossa pääarkkitehtina toimi Toni Rajala (1+2).

– Ensimmäisessä erässä hieman puristettiin mailoja, mutta toisessa erässä pääsimme paremmin kiinni omaan peliimme. Kokonaisuudessaan oli hyvä ensimmäinen esitys ja tästä on hyvä parantaa. Kovempia pelejä on vielä tulossa, Rajala kertasi ottelua.

Rajalan lisäksi hyökkäystrioon kuuluvat Juho Lammikko sekä Jere Sallinen. Puolustajaparina ketjun takana hääri Niklas Friman ja Sami Vatanen. Lammikkoa lukuun ottamatta ketjun jokainen jäsen kirjasi itselleen vähintään yhden tehopisteen.

– Ei meillä montaa yhteistä treeniä ole alla, mutta hyvää tekemistä oli tänään koko ketjulta. Lammikko ja Sallinen menevät tiiviisti kiekon perään ja tekevät tilaa. Luistelen itse vapaaseen tilaan ja jätkät kyllä osaavat syöttää juuri oikeaan paikkaan. Meillä on todella hyvä kemia, hyökkääjä kehui.

Rajala itse vastasi Leijonien toisesta maalista, joka syntyi ottelun puolivälissä. Maalin lisäksi syöttöpisteitä kertyi kaksi kappaletta.

– Olihan se todella siistiä osua kotiyleisön edessä, kyllä siinä meni ihan kylmät väreet, Rajala kertoi ja kiitti kotiyleisön luomasta tunnelmasta.

– Maali oli vähän sellainen salibandyssä käytettävä laukaus ja sitä olen harjoitellut treeneissäkin. Siinä yritetään vähän maalivahtia hönäyttää, kun esittää syöttävänsä, mutta oikeasti laukoo kiekon. Harvoin se tosin uppoaa meidän maalivahdeillemme.

Olympialaisissa 31-vuotias hyökkääjä jäi sivurooliin, sillä tilastoihin merkittiin vain yksi ottelu. Valmistavissa otteluissa kymmeneen otteluun on kuitenkin syntynyt tehot 2+3 ja perjantai-illan esitys oli vahva näyttö osaamisesta.

– Totta kai se ruokkii itseluottamusta, kun saa heti onnistumisen alle. Oli paljon tuttuja katsomassa, niin siinäkin mielessä maali oli ikimuistoinen. Toivotaan, että jatkossakin kiekko uppoaa.

Leijonien taival jatkuu välittömästi huomenna iltaottelulla Latviaa vastaan. Latvia hävisi avausottelussaan Yhdysvalloille maalein 4–1, mutta Rajala ennustaa kovaa iltapuhdetta.

–Huomenna on kova peli edessä. Latvia on mielestäni piirun verran kovempi kuin Norja ja joukkue tulee kovaa päälle. Meidän täytyy olla hereillä heti alusta lähtien. Paras puolustus on ehdottomasti kiekon pitäminen Latvian kenttäpuoliskolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle