Kotikisojen pelipaikan eteen töitä paiskiva Juuso Hietanen on tyytyväinen Leijonien otteisiin − "Olemme olleet kolmansissa erissä hyviä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juuso Hietanen oli mukana Pekingin kultajoukkueessa.
Leijonakonkari Juuso Hietanen lähestyy MM-kotikisoja analyyttisen rauhallisesti eikä esimerkiksi kuuluta omaa pelipaikkaansa kirkossa. Suomen juuri katkennut voittoputki antoi joukkueelle itseluottamusta kohti Nokia Arenalla pelattavaa arvoturnausta.

Kokenut Juuso Hietanen on nähnyt urallaan paljon kansainvälisiä kenttiä. Ensi kaudeksi puolustaja kuitenkin palaa Liigaan ja kotiseura HPK:hon.

− Hyvältä vaikuttaa ja olen innoissani, vaikka ensi kauden peleihin on vielä pitkä aika. On kiva tulla pitkästä aikaa Suomeen.

Hietanen on mukana leijonaryhmässä, joka etenee kohti MM-kotikisoja. Turnaus alkaa perjantaina 13. toukokuuta. Konkarin ote valmistautumisen loppurutistukseen on rento ja jopa hieman yllättävä.

− Viimeinen viikko vielä jäljellä. Täytyy pelata mahdollisimman hyvin, että mahtuu porukkaan. Kotikisat on hieno tapahtuma ja niiden eteen on tehty hommia. Olen yrittänyt pelata mahdollisimman hyvin, että mahtuisin sitten joukkueeseen, Hietanen heitti.

− Kotikisat ovat ainutlaatuinen tapahtuma, sillä ne osuvat aika harvoin kohdalle.

Hietanen oli mukana Pekingissä olympiakultaa historiallisesti voittaneessa leijonajoukkueessa. Se ei kuitenkaan ilmeisesti ole tae MM-kotikisapaikasta. Jukka Jalosen johtama valmennus luotsaa joukkoja kohti h-hetkeä.

− Emme ole käyneet mitään keskusteluja. Olemme menneet viikko kerrallaan leiritystä eteenpäin ja porukka on vähän vaihtunut matkalla. Nyt on viikko ja kolme kovaa peliä jäljellä, Hietanen muistutti.

Edellisessä kamppailussa Suomen viidentoista voiton putki katkesi, kun länsinaapuri oli Leijonia tuloksellisesti etevämpi. Otteet kaukalossa ovat kuitenkin olleet lupauksia herättäviä.

− Olemme pelanneet ihan hyvin, vaikka viimeisin Ruotsi-peli jäi meiltä vähän piippuun. Ei ollut meiltä terävintä omaa peliä. Pitää hyökätä ja puolustaa paremmin sekä tiiviimmin. Hyökkäysalueella pitää pysyä paremmin kiekossa ja jos maalipaikkoja tulee, niin olla niissä terävämpiä. Niitä ei kuitenkaan hirveästi näissä kansainvälisissä peleissä tule, Hietanen ruoti.

Vaikka voittoputkesta ehti muodostua pitkä, ei se syntynyt haihattelemalla.

− 15 peliä on aika pitkä (putki). Täytyy olla kokonaisuus hanskassa, että se on mahdollista. Tietysti kaikki ovat yksittäisiä pelejä ja valmistautuminen niihin on ollut kunnossa. Olemme jaksaneet painaa loppuun asti ja olemme olleet kolmansissa erissä hyviä ainakin näissä peleissä, joissa itse olen ollut mukana.

Vaikka Hietanen on nähnyt urallaan monia eri areenoja ja halleja, ei hänkään ole vielä ehtinyt tositoimiin Nokia Arenalle. 

− En ole vielä täällä pelannut yhtään peliä. Hienon näköinen halli sen perusteella, miltä tänään ensimmäistä kertaa nähtynä näytti harjoituksissa, vaikka emme siis treenanneet siinä isolla puolella. Varmasti tulee hieno tapahtuma torstaina, Hietanen päätti.

Suomi kohtaa Sveitsin torstaina tulevalla MM-kisanäyttämöllä Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle