Kotihallinsa naapuriin syntyneellä Robert Leinolla on edessään unelmafinaalit: "Olen elänyt ja hengittänyt HPK-ilmaa"

LIIGA / Haastattelu
Robert Leino on ollut hyvässä iskussa keväällä.

Liigan finaaleissa Oulun Kärpät kohtaavalla HPK:lla on monilla avainpaikoillaan vahvasti HPK-taustaisia pelaajia. Esimerkiksi ykköspakki Petteri Nikkilä, joukkueen kapteeni Otto Paajanen ja paras maalintekijä Jere Innala ovat kaikki seuran omia kasvatteja. Myös päävalmentaja Antti Pennanen on seuran oma kasvatti, vaikka hänen pelaajauransa ei ollutkaan mittava. 

Yksi kasvateista on pudotuspelien pistepörssin kolmonen, varakapteeni Robert Leino. Finaalipaikka merkitsee keskushyökkääjälle todella paljon.

− Se merkitsee ihan älyttömästi. Olen ollut katsomassa vuosien 2006 ja 2010 finaaleja. Torilla olin 2006 molempina päivinä juhlimassa. Olen syntynyt tuonne jäähallin viereisiin kerrostaloihin, elänyt ja hengittänyt tätä HPK-ilmaa, Leino kertoo.

Vastaan finaaleissa asettuu runkosarjan ylivoimainen voittaja Kärpät. Vastustaja ei siis helpota, kuten ei tässä vaiheessa kautta kuulukaan olla.

− Voidaan rehellisesti sanoa, että Suomen kaksi parasta joukkuetta on vastakkain. Kärpät on todella kova ja meillä on ollut tiukkoja vääntöjä heidän kanssaan. Heillä on laaja materiaali, hyviä pelaajia eikä löydy mitään heikkoa kohtaa, Leino analysoi.

Runkosarjassa joukkueet ovat kahden viime kauden aikana kohdanneet 12 kertaa ja voitot niistä ovat tasan 6–6. Jos runkosarjaan peilaa, välierä Tapparaa vastaan oli HPK:lle pahin mahdollinen paikka. Tappara oli muodostunut paitsi HPK:lle myös Leinolle isoksi möröksi. Sen kaataminen teki hyvää itseluottamukselle.

− Kyllä se toi meille valtavasti itseluottamusta. Itsekin olin jo HIFK:n kanssa siellä kolmena kautena peräkkäin. Hävittiin puolivälierät, finaalit ja välierät Tapparalle, eikä tainnut tulla silloinkaan Hakametsästä yhtään voittoa, Leino muistelee.

Muistikuva valehtelee hieman, sillä HIFK onnistui voittamaan Leinon mainitsemissa ottelusarjoissa kaksi ottelua Hakametsässä.

HPK:ssa Leinolle on ollut tarjolla iso rooli. Hän kuuluu joukkueen kapteenistoon ja on pudotuspeleissä pelannut hyökkääjistä toiseksi eniten, heti kapteeni Paajasen jälkeen. Kotikatsomo on täynnä tuttuja, joten paineetkin ovat olleet senkin vuoksi niskassa aivan eri tavalla kuin Helsingissä.

− Se on ollut kasvun paikka. Ei ole päässyt karkuun vastuuta, vaan on täytynyt olla...tai saanut olla koko ajan eturivissä ja kantaa sitä vastuuta ylpeänä, Leino kuvailee.

» Lähetä palautetta toimitukselle