Kooveen kultakypärä on myös pyöräilyn Suomen mestari - "Pyöräily on jäänyt pois parina viime vuotena"

MESTIS / Haastattelu
Vili-Jesper Koivula on saanut tuuletella useaan kertaan tällä kaudella, vaikka Kooveen kausi on ollut kehno.
Kuva © Timo Savela
Kooveen vaikeasta kaudesta huolimatta joukkueesta löytyy myös valopilkku. Vili-Jesper Koivula on esittänyt hurjia otteita, varsinkin laukauksen muodossa.

Kooveen Vili-Jesper Koivula on ollut tamperelaisten kauden komeetta, mutta hyökkääjän viime kaudet ovat olleet vaikeita. Edellisenä kautena peliaikaa ei tahtonut löytyä mistään, ja 23-vuotias taituri pelasi kolme ottelua jopa 2-divisioonassa. Tosin sarja osoittautui täysin vääräksi, tehot 11+1.

− Viime vuonna luottamusta ei tullut oikein mistään joukkueesta. Silloin oli todella vaikeaa ja vielä alkukausikin oli varsin kuiva.

Nyt Koivula kantaa Kooveen kultakypärää ja katkaisi myös keskiviikkoiltana TUTOn seitsemän ottelun voittoputken kypärätempulla. Etenkin toinen maali oli kaunista katsottavaa, kun laituri tinttasi kiekon ylivoimalla yläpeltiin.

− Sain hyvin harjoiteltua viime kesänä, joten jaksan pelata paljon paremmin nyt. Lisäksi olen saanut luottamusta valmennusjohdolta, ja nyt on sitten alkanut vaan napsumaan pisteitä.

Ilves-kasvatti pelasi Pohjois-Amerikan yliopistosarja NCAA:ssa kaksi kautta. Miehen mukaan sieltä laukauskin on kotoisin.

− A-junioreiden jälkeen sain Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa vastuuta kunnolla. Otin siellä ison kehitysaskeleen eteenpäin, esimerkiksi suoraviivaistin peliäni. Valmentaja käski laukoa enemmän hyvällä laukauksella.

Tämä hyvä laukaus on realisoitunut tällä kaudella 14 maalina ja syöttöjäkin on kertynyt 11.

Rapakon takaa käteen jäi jääkiekko-oppien lisäksi myös koulutusta kauppatieteistä.

− Minulla on kauppatieteiden kanditaatin aineopinnot valmiina. NCAA:ssa on todella hienosti järjestetty koulun ja urheilun yhdistäminen.

Koivula on monitoimimies, sillä hän on rullakiekon Suomen mestari sekä kaksinkertainen hopeamitalisti. Lisäksi pyöräilyssä tamperelainen on voittanut alle 18-vuotiaiden SM-kullan ja hopean sekä alle 16-vuotiaissa pronssia. Pyöräily on ainakin jäänyt kuvioista pois.

− Pyöräily on jäänyt pois parina viime vuotena, hyväntuulinen maalintekijä naurahtaa.

Muokattu 9.1. klo 22:15: Lisätty tieto rullakiekon SM-kullasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle