Koovee liitää puhtaalla pelillä Mestiksen kärjessä – Anton Ollikainen "En ole omalla Mestis-uralla kauheasti tätä kovemmissa ryhmissä ollut"

MESTIS / Haastattelu
Koovee on nakuttanut 19 maalia Mestiksessä kolmeen ensimmäiseen otteluun.
Kuva © Jarno Hietanen
Viime kaudella karsintojen kautta sarjapaikkansa varmistanut Koovee on aloittanut kauden kolmella kotivoitolla.

Perjantaina käynnistyneen Mestiksen kärjestä löytyvät keskiviikon pelien jälkeen tasapisteissä olevat Koovee ja TuTo. Kuuden päivän pelaamisen jälkeen ei vielä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä voi voimasuhteista tehdä, mutta tamperelaisten vahva startti on ollut rohkaiseva raskaan viime kauden jälkeen.

Kaudet eivät ole sisaruksia keskenään sanoi jo vanha kansa. Kuvaavaa kesän aikana tapahtuneelle muutokselle on, että kauden kolmas voitto tuli nyt yli kuukautta viime kautta aikaisemmin.

Rajusti vahvistunut tamperelaisseura sai alkuviikosta jälleen yhden nimekkään sopimuspelaajan lisää, kun Anton Ollikaisen ottelukohtainen sopimus sorvattiin loppukauden kattavaksi. 26-vuotias Ollikainen kirjautti alkukaudesta kaksi peliä Tapparan liigamiehistössä, jonka jälkeen HPK:n kasvatti on tuonut tulivoimaa Kooveen miehistöön.

— Kyllähän tämä sopimus helpottaa tekemistä. Alkukausi oli vähän kahden hallin välillä ravaamista. Nyt, kun pääsee keskittymään yhteen joukkueeseen, niin kaikki on selkeämpää, Ollikainen avasi tuntojaan tuoreesta sopimuksesta.

Anton Ollikainen allekirjoitti loppukauden mittaisen sopimuksen Kooveen kanssa tiistaina.
Kuva © Jarno Hietanen

Puhtaalla pelillä jatkava Koovee on pelannut tuloksekkaasti. Ollikainen on vaikuttunut kasassa olevasta joukkueesta.

— On mitä parhain alku ollut. Materiaalimme on ilman lainojakin todella hyvä tähän sarjaan. En ole omalla Mestis-uralla kauheasti tätä kovemmissa ryhmissä ollut, Ollikainen iloitsee.

Laiska päivä riitti voittoon

Keskiviikkona Koovee kohtasi kotikaukalossaan K-Vantaan. Paikalle saapuneet 368 katsojaa saivat todistaa todella vauhdikasta avauserää. Molemmat joukkueet iskivät maalin mieheen ja maalivahdit Eetu Mäkiniemi ja Aleksanteri Heiskanen kirjauttivat avoimen pelin ensimmäiseen kaksikymppiseen yhteensä 23 torjuntaa.

Toinen erä oli enemmän yksilövirheiden sävyttämä, jonka päätteeksi jälkimmäiselle erätauolle mentiin koppiin 3–3 lukemissa. Ottelu aaltoili lopulta kotijoukkueelle. Santeri Hatakka siirsi pelivälineen maalin nurkalla väijyneelle Jere Heleniukselle, joka nosti illan toisensa. Tämä jäi myös ottelun voittomaaliksi. Miro Nalli veivaili kahden maalin karkumatkan ennen kuin Janne Seppänen sinetöi luppunumerot 6–3 valotaululle.

Miro Nallin soolomaalia kelpaa kelailla uudelleen.
Kuva © Jarno Hietanen

— Ei meidän osalta sitä parasta antia, Ollikainen tiivisti Hakametsän kiekkoillan.

— Vähän laiska päivä meiltä. Oltiin puolustuspeliin ehkä enemmän valmiita, mutta silti soi omissa. Ei voida olettaa, että tehdään joka peliin se kuusi maalia.

Ollikaisen sanoissa piilee totuuden siemen. 19 tehtyä maalia kolmeen otteluun on vakuuttava lukema, mutta samaan aikaan omiin on mennyt lähes kolmen maalin keskiarvolla.

Ollikainen säikäytti tamperelaisyleisön heti ensimmäisessä vaihdossa. Tuore sopimuspelaaja lyyhistyi ikävän näköisesti jäänpintaan pitelemään kasvojaan.

— Laukauksen jälkeen taisi tulla mailaa naamaan. Meni tuomariltakin ohi. Vähän aukesi, mutta ei siinä mitään. Kunnossa ollaan!

Koovee punnitaan seuraavaksi Hakametsän ulkopuolella, sillä tamperelaisryhmä on pelannut tähän asti kaikki ottelunsa Tampereella. Perjantaina joukkue matkaa Keuruulle KeuPan vieraaksi.

Anton Ollikainen odottaa kiihkeää perjantai-illan kamppailua.

— En ole nyt niin tarkkaan seurannut KeuPan tekemistä, mutta Keuruu on aina vaikea paikka pelata. Ne tulevat siellä heti alusta alkaen ryminällä päälle ja painavat joka vaihtoon täysillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle