Koovee kaatoi Hokin Mestis-karsinnan avauksessa tuhlailustaan huolimatta - Avausmaalin tehnyt Erno Hopponen: "Viimeistelymme oli kakkosluokkaa"

MESTIS / Haastattelu
Pitkä odotus Tampereella päättyi, kun Koovee pääsi aloittamaan Mestis-karsinnan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kooveen varakapteenia harmitti hukatut paikat, mutta oli luonnollisesti tyytyväinen ensimmäisen voiton ottamisesta.

Kooveen ja Hokin karsintasarja Mestis-paikasta pyörähti käyntiin sunnuntai-iltana Tampereella. Kotijoukkueen leirissä ilta oli varsin odotettu, sillä jo kauan sitten Mestiksen jumboksi jumiutunut tamperelaisryhmä on saanut asennoitua nyt alkaneeseen karsintaan jo pidemmän aikaa. Lisäksi joukkue on ollut yli viikon pelaamatta.

— Kyllähän tämä on ollut aika odottavaista. Se treenaaminen alkoi jo hieman kyrsimään, kun halu pelata oli niin kova, kertasi Kooveen joukkueen tunnelmia ottelun avausmaalin iskenyt Erno Hopponen.

Hopposen avausmaali syntyi välittömästi avauskiekon jälkeen. Kiekko livahti Lari Kukkohovin ohitse, kun peliä oli pelattu ainoastaan 17 sekuntia.

— Saatiin todellakin siihen se aikainen maali. Vastustajan maalivahti torjui, saatiin hänet kuitenkin pois tilanteesta ja minulle sattui paikka lyödä sisään, Hopponen kävi läpi aikaista maaliaan.

Tuon jälkeen Kooveella paikkoja riitti. Se laukoi avauserässä 20 kertaa kohti maalia, Hokin kahta vetoa vastaan. Paremmalla viimeistelyllä Koovee olisi helposti voinut johtaa ensimmäisellä erätauolle mentäessä viidellä tai jopa kuudella maalilla, mutta 1–0 pysyi sitkeästi taululla.

— Viimeistelymme oli kakkosluokkaa tänään, Hopponen myönsi.

— Tehtiin tämä ottelu meille hankalammaksi mitä tämä oikeasti olisi voinut olla, Kooveen puolustaja jatkoi 4–2-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

Hokin maalivahdilla oli Lari Kukkohovilla oli hikinen ilta Hakametsässä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Erno Hopponen oli hieman yllättynyt siitä, kuinka helppoa pelaaminen ensimmäisessä erässä oli ja kuinka vaivattomasti hänen joukkueensa pääsi jatkuvasti tekopaikoille.

— Kyllä se kieltämättä vähän yllätti. Ehkä olimme tottuneet siihen, että Mestiksessä on ihan pikkuisen kovempi vauhti, niin nyt saatiin äijät nopeasti liikenteeseen ja pelattua hyvin kiekkoa ylöspäin, Hopponen kuvaili.

Toisessa erässä Kooveella tuli muutama todella paha harhasyöttö omalla alueella, joiden kautta Hokki alkoi päästä paremmin peliin mukaan. Loppua kohden kajaanilaiset olivat Hakametsän kaukalossa jopa hallitsevampi osapuoli.

— Jos oltaisiin jaksettu pelata ehjä 60 minuuttia todella nöyrää ja vahvaa kiekkoa, niin tulos olisi voinut olla ihan erilainen. Kuten totesin, niin hankaliksi me tämän tänään itsellemme teimme. Onneksi voitimme, mutta parannettavaa jäi, kävi Hopponen läpi otteen katoamista.

Koovee matkustaa hyvissä ajoin Kajaaniin

Kooveen matka jatkuu Kajaaniin jo huomenna, jossa odottaa tiistainen toinen ottelu. Tamperelaiset matkaavat tässä karsintasarjassa Kajaaniin jo peliä edeltävinä päivinä. Erno Hopponen odottaa jo innolla seuraavaa ottelua ja täyden kajaanilaisyleisön kokemista.

— Varmasti siitä tulee makea peli pelata! Olen muutaman haastattelun sieltä ottelupalavereista ja sun muista nähnyt, niin varmasti tulee mielenkiintoista, toteaa Hopponen seuraavasta kohtaamisesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle