KooKoon päävalmentaja kritisoi seuran harjoittelukulttuuria – Koko kaudella harjoittelu ollut riittävää vain ajoittain

LIIGA / Haastattelu
Mikko Heiskanen aukaisi sanaisen arkkunsa.
Kuva © Antti Varonen
Rujo tappio sai KooKoon päävalmentajan Mikko Heiskasen avaamaan näkemyksensä joukkueen koko kauden harjoittelusta.

KooKoo hävisi perjantai-iltana Lahdessa valtaosin ponnettoman esityksen johdosta Pelicansille maalein 9–4.

Jo ennen illan ottelukierrosta kouvolalaiset olivat jääneet pudotuspeliviivasta 12 sarjapistettä. Joukkue jaksoi taistella vielä toisen erän lopussa tasoihin 4–4:ään, mutta kolmas erä kului henkisessä mummolassa. Pelicans naputteli sen aikana viisi osumaa.

KooKoolta romahti ottelussa ensin maalivahtipelaaminen ja sen jälkeen muut osa-alueet toisensa perään. Lopputuloksen voi vieläpä nähdä jopa mairittelevan vierasjoukkuetta, sillä lahtelaistenkin iltapuhde jäi kauas tavoitteesta. Heidän päävalmentajansa Ville Nieminen antoi julkisestikin huutia omilleen ottelun jälkeen.

Mutta ei samaan tyyliin kuin KooKoo-luotsi Mikko Heiskanen. Hän kommentoi kirosanoin sävyttäen, että on tarkasteltava, onko joukkueen arki kestävällä pohjalla.

Mitä se tarkoittaa?

– Sitä, onko toiminta harjoituksissamme huippu-urheilun mitat täyttävää. Tai siis täyttääkö se vaatimukset, joita nykyaikaisen jääkiekon pelaaminen edellyttää.

Miksi ei täyttäisi?

– Harjoittelemmeko me päivittäin siten, miten huippuammattilaisten kuuluisi harjoitella? Onko intensiteetti ja keskittyminen sellaista, joka vie meitä eteenpäin? Kyllähän me harjoittelemme, emmekä tietenkään aina huonosti. Ei siellä tietenkään samanlaista tarvitse olla kuin otteluissa, mutta tietynlaista kuitenkin. Harjoittelu on iso osa tätä.

Eli harjoituksissanneko löysäillään?

– No ei. Mutta kyllä meillä on tässä tarkasteltavaa.

Mitä asialle voi tehdä, millä perusteella edellyttää pelaajilta? Onko tilanteessanne ammattiylpeys ainoa asia?

– Voihan sitä nyt edellyttää vaikka millaisilla perusteilla. On kannattajat, yleisö, yhteistyökumppanit, jotka maksavat meidän palkkamme. Täytyyhän meidän arvostaa sitä. Tämä on meidän työmme.

Harjoituksissako on ollut tuollaista koko kauden? Alkoi siis jo syksyllä?

– Ajoittain on, ajoittain ei.

» Lähetä palautetta toimitukselle