KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas on tyytyväinen joukkueensa historialliseen joulukuuhun: ”Olimme hieman tehokkaampia kuin aiemmin kaudella”

LIIGA / Haastattelu
KooKoon alkukausi on hymyilyttänyt Jussi Ahokasta.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Liigan kuudennelta sijalta löytyvä KooKoo keräsi eniten pisteitä kaikista liigajoukkueista joulukuun aikana. Päävalmentaja Jussi Ahokas on ollut tyytyväinen koko kauden pelaamiseen, mutta erityisesti joulukuussa joukkue onnistui tehokkaammin maalipaikoissaan.

Liiga-kauden yksi komeetoista on ollut Jussi Ahokkaan valmentaman KooKoon pirteät esitykset. Joukkue löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi ja esitykset ovat olleet pääsääntöisesti positiivisia. Myös päävalmentaja Ahokas on ollut tyytyväinen joukkueensa esityksiin.

– Kun katsotaan peliä eikä ainoastaan tulosta, niin olemme pelanneet kyllä hyvin, mutta emme ole olleet aivan riittävän tehokkaita. Meidän pelimme on tuottanut koko ajan paljon paikkoja ja vaikka olemme hävinneet, olemme pelanneet pääsääntöisesti hyvin, Ahokas kertoo.

Erityisesti joukkueen joulukuu oli positiivinen. Pisteitä kertyi kymmenessä joulukuun ottelussa 21 kappaletta ja ensimmäistä kertaa liigataipaleen aikana KooKoo kerrytti eniten pisteitä kuukauden aikana kaikista liigajoukkueista. Ahokas näkee onnistuneen kuukauden taustalla useamman selittävän tekijän.

– Nyt olimme hieman tehokkaampia kuin aiemmin kaudella, Ahokas sanoo ja jatkaa

– Varmasti, kun tietyt yksilöt saivat onnistumisia, niin sitä kautta itseluottamus nousi. Myös maalinedustan tukitoimet ovat onnistuneet, kun on tullut maaleja ohjauksista sekä irtokiekoista. Ja kyllä fakta on myös se, että onnellakin on tietty merkitys.

Myös tilastot tukevat KooKoon hyvää menoa.

– Pelimme on tuottanut paikkoja ja olemme laukoneet eniten. Tämän lisäksi meitä vastaan on lauottu vähiten koko Liigassa. Lisäksi meillä on ollut eniten hyökkäyspään aloituksia ja toisaalta taas meidän päästä on aloitettu vähiten koko sarjassa, Ahokas avaa.

Kausi on kuitenkin vasta ylittänyt puolivälinsä ja valmentaja löytää myös parannuskohteita.

– Kaikkia osa-alueita pitää edelleen pystyä tiivistämään ja parantamaan. Viisikkopelimme pitää tulla vielä nopeammaksi ja reagoinnit pitää vielä parantua. Se iso juttu on, että teemme koko ajan parempia valintoja kentällä, Ahokas linjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle