KooKoon Miska Kukkosen päätavoite on yhä NHL – Siirto Raumalta Kouvolaan oli "luonnollinen ratkaisu"

LIIGA / Haastattelu
Kukkonen pelasi Lukossa neljällä kaudella ennen siirtoaan Kouvolaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
Miska Kukkonen lähti Kouvolaan vastuun, peliajan ja eteenpäin menevän seuran perässä. Forssassa kiekko-oppinsa saanut nuorukainen pitää Kouvolan parhaana puolena KooKoota.

Kauden ensimmäinen Kaakon derby oli KooKoo-puolustaja Miska Kukkoselle laatuaan ensimmäinen. Kotiavauksessaan KooKoo oli aluksi telineissä, mutta ratkaisi voiton lopulta voittomaalikilpailussa.

– Kaksi ensimmäistä erää SaiPa hallitsi ja me pyörimme omissa. Ei saatu äkkiä riistettyä kiekkoa meille, ja se vei vähän mehuja meiltä. Kun saatiin maali, saatiin vielä lisäbuustia, päästiin vielä tasoihin – ja voitto kotiin, Kukkonen summaa.

Kukkonen siirtyi kaakkoon kesällä Lukosta, jossa hän vietti viimeiset kolme ja puoli kautta. Kausi 2020–21 päättyi Suomen mestaruuteen ja antoi odottaa tuloksellista läpimurtoa Liiga-tasolla, mutta päättynyt kausi Raumalla oli oleellisesti vaikeampi. Uuden seuran valinta oli kiinni useista eri syistä.

– Täällä on hyvä buumi ja hyvä meininki, seura on menossa eteenpäin koko ajan. KooKoo oli kiinnostunut minusta, ja se oli jotenkin luonnollinen ratkaisu. Sitten täällä on vielä vanhoja tuttuja Raumalta, niin se helpottaa sisääntuloa, Kukkonen sanoo.

"Täällä ei leikitä painojen kanssa niin paljon"

Suurimmat erot Olli Salon KooKoon ja Marko Virtasen Lukon välillä piilevät Kukkosen mukaan hieman yllättäen oheisharjoittelussa. Treenifilosofian ero on huomattava.

– Täällä ei leikitä painojen kanssa niin paljon, on enemmän henkilökohtaista taitoa. Mitä itse tarvitsee, mitä oma kroppa vaatii; sitä koitetaan kehittää. Kaikki eivät tee samoja juttuja, Kukkonen valottaa.

KooKoon puolustus ei ole paperilla erityisen nimivahva pääkilpailijoihin nähden. Sen myötä FoPS-kasvatti Kukkoselle on tarjolla merkittävä rooli, mikä on samalla Kukkosen merkittävin oma tavoite alkavalle kaudelle.

– Joukkueen tavoitteena on päästä mahdollisimman pitkälle, mutta omana tavoitteena on päästä paljon pelaamaan ja kehittymään sitä kautta, Kukkonen toteaa.

Koko uransa päätavoitteen 22-vuotias Kukkonen naulaa kysyttäessä huomattavan korkealle.

– Kyllä mää rehellisesti tähtään NHL:aan. Sen ihan rehellisesti sanon, että se on kirkkain tavoitteeni, Kukkonen toteaa hieman vakavoituen.

Mannisen parina KooKoon tavoille

Jokioisilla syntynyt Kukkonen on pelannut aiemmalla urallaan FoPS:n ja Lukon lisäksi Ilveksen ja Tapparan organisaatioissa. Lyhyet Mestis-lainat huomioidenkin Kukkosen koti on nyt ensi kertaa Keuruuta idempänä. Omanlaisensa kasteen seuran kulttuuriin on antanut Kukkosen alkukauden puolustajapari Oskari Manninen, jonka KooKoo-historia on nykyjoukkueen pisimpiä.

– Manninen on täällä ollut jo pitkään, jotenkin helppoa ja luonnollista pelata hänen kanssaan. Tosi fiksu pelaajana ja hyvä tyyppi muutenkin, kehaisee Kukkonen.

Vielä sangen tuore kouvolalainen miettii hetken kysyttäessä, mikä Kouvolassa on parasta. Nuorukaisen vastaus kuuluu: KooKoo.

– Jääkiekkoa tässä nyt pääasiassa pelataan, niin ei tässä nyt ihan hirveästi kerkeä mitään. Ihan kiva kaupunki, ei sikäli: mainettaan parempi, Kukkonen tokaisee.

» Lähetä palautetta toimitukselle