KooKoo-voiton ratkaisija Henrik Haapala on nyt saanut "Tillulta" puheluita: "Niin tärkeät pelit menossa, että jätetään neuvottelut kauden jälkeiseen aikaan"

LIIGA / Haastattelu
Henrik Haapala teki tärkeän jatkoaikamaalin KooKoota vastaan.
Pudotuspelien lähestyessä Ilveksen kärkipelaajat ovat nousseet todella tärkeään rooliin. KooKoota vastaan ketju loi tukuttain maalipaikkoja varsinkin ylivoimalla. Lopulta Henrik Haapala suti kiekon maalivahdin takaa maaliin ja näin tärkeät kaksi pistettä Ilvekselle.

KooKoo taisteli leijonan lailla viimeisestä pudotuspelipaikasta. Välillä, varsinkin toisessa erässä, näytti, että KooKoo alkaa putoamaan kelkasta, kun joukkue sai useamman jäähyn lyhyen ajan sisällä. Ilves pyöritti näyttävää ylivoimaa, mutta tehot puuttuivat. 

Ilveksen ykkösketju otti totutusti joukkueen "reppuselkään", tehdessään kaikki kolme maalia. Henrik Haapala sai palkinnon kovasta työnteosta tehdessään jatkoajalla ratkaisumaalin.

− KooKoosta näki, että taistelevat tärkeistä pisteistä ja tekivät meidän pelistä vaikean. Tänään pysyimme paremmin sovituissa asioissa kuin eilen Tapparaa vastaan. Meidän ketju on saanut olla pitkään yhdessä ja siinä on helppo pelata, kun tietää, mitä kukakin pelistä ajattelee.

Kysyttäessä edelliseen haastatteluun viitaten, kun Haapala naureskeli antaneen Aku Rädylle ohjeita mennä takatolpille eikä maalin sisään, koska maalinteko takatolpilta on helpompaa, Haapala velmuili omaan tapaansa, että Räty on kehittynyt kauden aikana niin paljon, että alkaa ennemmin ohjeistaa Haapalaa itseään.

Haapala kertoili, ettei joukkue ole asettanut sen kummempia tavoitteita runkosarjan sijoitukselle, sillä kaikki joukkueet on kuitenkin voitettava. Tärkeintä on, että peli on kunnossa, kun pudotuspelit alkavat.

− Nyt on ollut hieno pelata, kun paikat on kunnossa ja näin pelaamisesta nauttii erityisen paljon.

Edellisessä Jatkoajan haastattelussa Haapala mainitsi, ettei urheilujohtaja Timo "Tillu" Koskela ole soitellut (jatkosopimuksesta). Ilves-kannattajat huolestuivat, ettei Koskelalla ole Haapalan numeroa. Kannattajat saivat lauantaina huojentavan tiedon: Koskela on saanut Haapalan numeron.

− Kyllä Tillu on soitellut ja hyvässä hengessä olemme keskustelleet. Nyt vaan on niin tärkeät pelit menossa, että jätetään neuvottelut kauden jälkeiseen aikaan!

Illan pelissä kävi hyvin erikoinen tapaus, kun Haapala sai 2+2 minuutin jäähyn painiessaan KooKoon puolustajan kanssa. Haapala on saanut kerran Liiga-urallaan viiden minuutin jäähyn, mutta 2+2-minuuttinen oli uran ensimmäinen. Ottelussa myös KooKoon Teemu Rautiainen paini Ilveksen Leo Lööfin kanssa, joten kentän pienimmät miehet hoitivat lauantai-illan tanssit tällä kertaa.

− Rautiaisen kanssa sovimme painiemme jälkeen aloituksessa, että jos me kuitenkin jätämme nämä painihommat muille miehille, naurahti illan sankari ja lähti loppuverryttelyihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle