KooKoo-valmentaja Olli Salo hehkuttaa joukkueensa tehotykki Heikki Liedestä: "On erittäin tärkeä pelaaja meille"

LIIGA / Haastattelu
Olli Salo kehui joukkojensa otteita ja suitsutti Heikki Liedestä.
KooKoo-luotsi kehui joukkueensa alkukautta sekä tehotykki Heikki Liedestä. Salo näki vielä parannettavaa joukkueen otteisiin.

Liiga-syksyn yksi komeetoista KooKoo liitää sarjan kärkikahinoissa hyvien peliesityksiensä ansiosta. Joukkueen päävalmentaja Olli Salo kehui ennen Ilves-vierasottelua joukkojensa otteita, mutta antoi myös suuntaa parempiin otteisiin. 

– Tyytyväinen olen pelaajien sitoutumiseen ja toinen toisille pelaamiseen. Henkeen mikä pelaajien keskuudessa on.

– Pelaaminen on pikkuhiljaa alkanut löytää muotoaan meillä ja koko ajan on pystytty ottamaan pieniä steppejä. Mutta kyllä meillä vielä on paljon asioita mitä halutaan ja voidaan tehdä paremmin, KooKoo-luotsi kertasi alkukauden pelejä. 

Kouvolalaisten parhaimpana maalintekijän on loistanut viime kaudella Suomen mestaruuden voittanut Heikki Liedes, jota Salo suitsutti. Liedes valittiin vastikään myös maajoukkueen matkaan Karjala-turnaukseen.

– Liedes on loistava joukkuepelaaja. Erittäin upeaa, että vaikka maaleja on tullut paljon, on hänen kokonaisvaltainen pelaaminen joukkueelle pysynyt loistavana. Hän tiedostaa hyvin omat vahvuudet pelaajana ja on erittäin tärkeä pelaaja meille eri hetkissä peliä, Salo kehui suojattiaan.

Päävalmentajan puheille löytyy katetta myös tilastoista. Liedes on aloittanut kaikista KooKoon hyökkääjistä useimmin omalla puolustusalueella. Hyökkäys- ja puolustualueen aloituksien suhdeluku Lukosta KooKooseen siirtyneellä hyökkääjällä on 40,7 prosenttia, mikä on KooKoon vakiokokoonpanon pelaajista kaikista pienin.

Hyökkääjän merkitys joukkueelle näkyy myös alivoima-ajassa, jossa Liedes on omilla lukemillaan KooKoon hyökkääjien keskuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle