Konkaripakki Laatikainen ei aio lyödä hokkareita naulaan mestaruuden jälkeen: "Sellainen mentaliteetti on, että jatkan"

LIIGA / Haastattelu
Arto Laatikainen iski seitsemännessä finaalissa tehopisteet 1+1.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Seitsemännen finaalin 1−1-osumassa kokemus ja nuoruus löivät kättä, kun HPK:n Valtteri Puustinen teki komean esityön ja Arto Laatikainen pääsi iskemään lähes tyhjään maaliin.

Konkaripuolustaja Laatikainen oli ehtinyt pelata jo yhden liigakauden Espoo Bluesissa ennen kuin Puustinen oli edes syntynyt. KalPasta kolme vuotta sitten Hämeenlinnaan saapunut Puustinen ponnahti päättyneellä kaudella liigakartalle. Myös Laatikaisen kautta voi kuvailla ponnahduksena, mutta hänen kohdallaan puhutaan paluusta liigatason pelaajaksi.

Kahden vaikean Ilves-kauden jälkeen Laatikainen oli ehtinyt jo haudata ajatukset Liigasta pelaamisessa, mutta HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen yhteydenotto muutti kaiken. Laatikainen osoitti pystyvänsä pelaamaan Liigassa ja nyt hän aikoo jatkaa uraansa.

− Sellainen mentaliteetti on, että jatkan. Kausi meni hyvin. Pääsin omalle tasolleni ja olen siihen tyytyväinen. Tällaista jääkiekko on, välillä on vaikeampaa ja tärkeintä on se, mitä tekee arjessa, Laatikainen pohti.

Ensimmäisten joukossa Kanada-maljaa nostamaan päässyt Laatikainen oli kokenut mestaruushuuman kolme kertaa aiemmin. Keväällä 2009 Färjestadin riveissä Ruotsissa, 2012 JYPissä ja viimeksi neljä vuotta sitten Kärpissä. 

− Mestaruudet ovat erilaisia. Erilaiset joukkueet, erilaiset pelaajat ja erilaiset tarinat. Turha verrata keskenään, Laatikainen totesi.

Laatikainen ei ole äänekkäimmästä päästä, mutta ennen jatkoerää hän puhui pitkään ja valoi uskoa nuoreen joukkueeseen.

− Olen ollut onnellisessa asemassa, kun olen pari kertaa aiemmin päässyt nostamaan sitä. Kyllä suon tämän ennemmin niille, jotka sitä ensimmäistä kertaa pääsi nostamaan. Niitä on meidän joukkueessa todella paljon.

HPK lähti kauteen vailla tuloksellista tavoitetta. Pudotuspeleissä se oli jatkuvasti altavastaajana. Vastaan tuli suurseuroja toisensa jälkeen, mutta vuorotellen TPS, Tappara ja Kärpät sai todeta HPK:n paremmakseen.

− Tähän kauteen, kun lähdettiin, ei varmaan kukaan voinut kuvitella, että tämä päättyy näin. Lumipallo lähti vyörymään oikeaan suuntaan ja todella iso hämeenlinnalainen tuki saatiin kotipeleihin. Joukkue kasvoi todella paljon ja tässä on lopputulos, Laatikainen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle