Kolmas peräkkäinen tappio veti Jouko Myrrän mielen matalaksi − "Vaikeita aikoja tässä nyt eletään"

LIIGA / Haastattelu
Ville Kolppasen paluu tolppien väliin ei alkanut hyvin.
Kuva © Juuso Koro
Tampereen Ilvekselle osattiin povata vaikeuksia, kun NHL-lainapelaajat palasivat takaisin Pohjois-Amerikkaan. Joukkue on kuin varjo entisestään ja tänään tullut kotitappio Pelicansille oli sille jo kolmas perättäinen voitoton ottelu. Sekä valmennus että pelaajat olivat hiukan ymmällään pelin jälkeen.

Illan liigakierroksen kärkiottelu pelattiin Tampereella, kun sarjakakkonen Ilves sai vieraakseen pykälän alempana olleen Pelicansin Lahdesta. Kahden tappion jälkeen oli tamperelaisleirissä puhuttu ottelun alun tärkeydestä, ja alku pitikin pelata yksinkertaisesti ja varman päälle. Toisin kuitenkin kävi, sillä Pelicans avasi maalihanat jo 17 sekunnin pelaamisen jälkeen ja siirtyi nopeasti myös kahden maalin johtoon.

Pelin jälkeen ilmeet Ilves-leirissä olivat vakavia sekä valmentajilla että pelaajilla. Heillä kaikilla on peiliin katsomisen paikka, mikäli Ilves mielii päästä aivan kärkikahinoihin runkosarjassa. Heidän lausunnot kertoivat uskon omaan tekemiseen olevan vielä vahvaa, mutta ilmassa leijui silti useita kysymysmerkkejä.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä oli luonnollisesti pelin jälkeen pettynyt mies. Joukkue kärsi nyt kolmannen perättäisen tappion, mikä alkaa väistämättä näkyä myös pelaajissa.

− Parempi joukkue voitti ehdottomasti. Pelin jälkeen pukukopissa oli melko hiljaista ja murheellista porukkaa. Tällä hetkellä emme kyllä ihan aallonharjalla mene, oikein millään mittarilla mitattuna. Vaikeita aikoja tässä nyt eletään.

Pelicans sai todellisen salama-alun, kun se reilun kolmen minuutin jälkeen johti jo kahdella maalilla. Siinä kohtaa Myrrä oli vielä varma, että Ilves kääntää ottelun voitoksi.

− Tänäänkin lähdimme peliin tunteen ja kimpassa tekemisen kautta, mutta ihan aina ei tässä ammattilaisliigassa hyvä ajatus ja yrittäminen riitä. Siitä taas saatiin tänään hyvä osoitus. Kyllä siinä 0−2-tilanteessa vielä mietti, että tänään mennään vaikeamman kautta voittoon.

Ilves sai ottelussa ajoittain pelin hallintaansa ja luotua maalipaikkojakin, mutta se ei onnistunut hyödyntämään tilanteitaan riittävän hyvin. Lukuisat jäähytkin rasittivat joukkuetta.

− Jäähyt ja takaiskumaalit tuli tänään sellaisiin paikkoihin, että ne kyllä koettelivat tällä hetkellä hieman epävarmaa joukkuetta. Nyt tarvitaan onnistumisia, jotka sitten ruokkivat itseluottamusta ja sitä kautta lumipallo lähtee pyörimään positiiviseen suuntaan.

Nopea kavennusosuma toi Ilvekselle lisää virtaa.
Kuva © Juuso Koro

Nelosketjun väsymätön puurtaja Miro Nalli jäi kaipaamaan parempaa liikettä hyökkäysalueella.

− Vähän tahmeaa pelaamista koko jengiltä. Ei saatu sellaisia pitkiä hyökkäyksiä Pelsujen päätyyn, mitä olisimme halunneet. Paremmin olisi pitänyt saada jalka liikkumaan hyökkäysalueella.

Yhden ottelun sivussa ollut Ville Meskanen pääsi jälleen kokoonpanoon ja iski ottelussa yhden maalin. Hänen mukaansa huono alku menee jännittämisen piikkiin.

− Oma pelaaminen parani loppua kohti, alkuun olikin vähän turhaa jännittämistä, kuten koko joukkueellakin. Pinnat menivät kyllä ansaitusti Pelicansille, emme olleet oikein valmiita tänään. Ennen peliä puhuimme, että lähdemme simppelien juttujen kautta. Aika kylmää lunta tuli tupaan sitten heti 17 sekunnin jälkeen. Vielä kun aika nopeasti tuli toinenkin takaiskumaali.

Ville Meskanen palasi kaukaloon yhden katsomokomennuksen jälkeen.
Kuva © Tiia Mahkonen

Nuorten Leijonien kanssa MM-pronssia voittanut puolustaja Santeri Hatakka korosti nopean kavennusmaalin saamista katastrofisen alun jälkeen.

− Onhan se sanomattakin selvää, että jos annat kaverille kaksi eteen noin nopeasti, niin vaikea sieltä on lähteä sitä kiinni kuromaan. Onneksi saatiin nopeasti kavennus, niin se toi meille lisää virtaa. Kakkoserässä päästiin hyvin peliin mukaan ja meillä oli ihan hyviäkin paikkoja, mutta ei vaan saatu niistä sisään.

Katsomoiden ollessa suljettuna, löytyy kannattajia aitioista.
Kuva © Juuso Koro

Päivitetty 21.1.2021 klo 8.17: Korjattu ingressiin, että kyseessä oli Ilvekselle kolmas perättäinen voitoton ottelu eikä pisteetön ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle