Koko Tapparan finaaliputken kokenut Jan-Mikael Järvinen: "Ajatus oli tämän jengin tekemisessä"

LIIGA / Haastattelu
Jan-Mikael Järvisen huima kuuden vuoden finaaliputki katkesi Rinkelinmäellä.
Tapparan ja Jan-Mikael Järvisen kuuden vuoden finaaliputki katkesi välierissä HPK:ta vastaan.

Vain yksi pelaaja nyky-Tapparasta oli ollut mukana koko kuusivuotisen finaaliputken ajan. HPK:ta vastaan käytyyn välieräsarjaan katkesi myös Jan-Mikael Järvisen huima putki.

− HPK pelasi hyvin kurinalaista jääkiekkoa. He aloittivat ottelut todella hyvin ja siihen me vähän kaaduttiinkin. Emme pystyneet vastaamaan pelin aluissa vastustajan pelaamiseen. Alun jälkeen pääsimme aina hyvin niskan päälle, mutta se ei riittänyt, Järvinen kuvaili ottelusarjaa.

Kuuden vuoden putki ei käynyt Järvisen mielessä. Pettymys oli päällimäinen ajatus. 

− Ei tässä oikeastaan ole niitä miettinyt. Ajatus oli tämän jengin tekemisessä ja totta kai tavoite oli jatkaa pelejä. Pettymys on päällimmäisenä mielessä. Ei tässä oikein muuta ole ehtinyt ajattelemaan.

Järvinen ei ollut ottanut kuullut tulevasta pronssipelin vastustajasta. Myös otteluajankohta oli hämärän peitossa.

− En ole tuloksia katsonut, enkä tiedä milloin se on.

− En ole ennen kokenut pronssipeliä. Nyt on hankala ajatellakaan niin pitkälle, mutta kyllä varmaan sitten, kun pelipäivä koittaa, on pelaajan veressä aina se halu voittaa. Varmasti silloin tuntuu kiinnostavammalta kuin nyt, Järvinen totesi.

Juttua muokattu 15.4. 23.32: Lisätty täsmennys, että Järvinen on nyky-Tapparasta ainoa jokaisena kuutena vuotena finaaleissa ollut pelaaja. KHL-pelaaja Jukka Peltola oli myös mukana kaikissa finaalijoukkueissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle