Kokkonen: "Yksi kauden suurimmista tavoitteista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kokkonen on Suomen kärkipuolustajia tulevissa kisoissa.
Yksi Suomen joukkueen tärkeimmistä pelaajista alkavissa 18-vuotiaiden MM-kisoissa on puolustaja Mikko Kokkonen. Puolustaja pelasi täyden kauden Mikkelin Jukureiden takalinjoilla.

Mikko Kokkosen ensimmäinen täysi liigakausi oli henkilökohtaisella tasolla hieno. Kokkonen onnistui maalinteossa kolmesti, ja merkkautti syöttöpisteittä 16. 18-vuotiaiden ikäluokassa kukaan puolustaja ei ole yltänyt samaan sitten Timo Jutilan ja kauden 1980-81. Varausikäluokassakin olevista puolustajista vain Joni Pitkänen ylsi samaan kaudella 2001-02.

− Kausi on ollut tähän mennessä positiivinen. Ennen kauden alkua en olisi uskonut saavani näin paljon vastuuta.

Kokkonen teki debyyttinsä jo lokakuussa 2016, jolloin hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin liigapelaaja. Se ottelu jäi sen kauden ainoaksi Liigassa, viime kaudella pelejä pääsarjassa kertyi 12. Sen lisäksi hän sai paljon vastuuta Mestiksen puolella Ketterässä.

− Koko ajan olen mennyt vahvempaan suuntaan.

Loppukaudesta Kokkosen vastuu nousi hieman, kun Jukurit luopui Aleksi Salosesta ja Teemu Suhosesta siirtotakarajan tuntumassa. Toki Kokkonen oli myös tyytyväinen siitä, että pakkikalustoa tuli samoihin aikoihin vahvistamaan JYPissä kauden aloittanut Anttoni Honka.

Jukureiden kauden päätyttyä runkosarjaan Kokkonen kävi pelaamassa jonkun verran junioripelejä. Mikkeliläisten A-nuoret pääsivät ensimmäistä kertaa puolivälieriin, jossa Vaasan Sport osoittautui kuitenkin paremmaksi.

− Ne olivat hyviä pelejä pitää kuntoa yllä.

Kokkonen jäi viimeisten joukossa ulos 20-vuotiaiden MM-kisoista, jotka pelattiin Kanadassa. Hän kuitenkin myöntää ison tavoitteen olevan myös 18-vuotiaiden kisoissa.

− Kisat ovat yksi kauden suurimmista tavoitteista, kun lähdemme uusimaan mestaruutta.

Kokkosen lisäksi viime vuonna Venäjällä kultaa juhlineesta joukkueesta ovat mukana hyökkääjät Leevi Aaltonen ja Anton Lundell. Myös Kaapo Kakko olisi mahtunut ikänsä puolesta mukaan, mutta loistavan kauden pelannut hyökkääjä on noussut jo miesten maajoukkueen matkaan.

− Kaikki mukana olevat viime vuoden mestarit ovat tärkeitä pelaajia meille.

Kokkonen on, kuten suuri osa MM-kisapelaajista, sellaisia, jotka voidaan varata NHL:ään ensi kesänä. Hän onkin ollut monien kykyjenetsijöiden tarkkailtavana kauden aikana. Kuitenkaan kykyjenetsijän työ ei rajoitu ainoastaan peliotteiden tarkkailuun, vaan myös pelaajan persoonan selvittämiseen.

− Kyllä niitä on Mikkelissä ja myös vieraspeleissä käynyt juttelemassa. En nyt vielä ole sen suhteen liikaa paineita ole ottanut.

Kauden otteiden perusteella Kokkosen voisi olettaa pääsevän myös Combineen, jossa varausikäiset pelaajat tekevät erilaisia testejä.

− Sen näkee myöhemmin, miten sen kanssa käy.

» Lähetä palautetta toimitukselle