Kokenutta Jarno Koskirantaa häiritsi viestikohussa vain yksi asia – "Kaihertaa, että sellainen viesti lähtee tuosta meidän kopista ulospäin"

LIIGA / Haastattelu
Jarno Koskiranta kommentoi viestikohua.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
SaiPan kapteeni Jarno Koskiranta peräänkuuluttaa jokaiselta yksilöltä tasonnostoa, jotta joukkueen suunta voi muuttua.

Lahdessa keskiviikkona vieraillut SaiPa hävisi Pelicansille lukemin 4−1. Tappio oli kuudes perättäinen, ja 11 ottelusta voittoja on kertynyt vain yksi. SaiPan ykkössentteri Jarno Koskirannalla on kasassa 11 otteluun tehot 1+0. Kokeneen hyökkääjän mukaan tulokseton jakso huokuu pelaajistosta.

− Eihän se kiva tilanne missään nimessä ole. Tänään oli huono peli kaiken kaikkiaan, ei päästy oikein haastamaan missään vaiheessa. Kyllä sen huomaa joka äijästä, että tiukkaa on ollut. Silloin, kun on ollut hyviä pelejä, ei ole saatu niitä maaleja tehtyä ja kaveri on kääntänyt niistä voiton. Ei ole päästy positiiviseen putkeen tässä missään vaiheessa.

35-vuotias keskushyökkääjä on nähnyt urallaan monia paikkoja, ja näiden kokemusten kautta hän pyrkii auttamaan myös joukkueen nuorempaa osastoa.

− Totta kai sitä yrittää auttaa niiden omien kokemusten kautta, mitä on kokenut; näitä hetkiä on ollut uralla ennenkin. Silti me ollaan aina siinä samassa porukassa, ei se ole yhtään sen helpompaa, olet kokenut näitä tai et. Ainoa on se, että tietää, että näistäkin päästään jossain vaiheessa ylös.

Koskiranta näkee yksilön vastuun suuressa roolissa, jotta tämän hetkisestä kuopasta on mahdollista nousta ylös.

− Kausi on lyhyt, jos tämä jatkuu vielä pitkään. Nyt pitää joka jätkän löytää se oma keino päästä sieltä ylös ja etenkin, että saadaan joukkueena tuo peli taas näyttämään siltä, mitä se parhaimmillaan on ollut.

SaiPa oli pelillisesti kohtuullisen hyvin mukana avauserän, mutta toisen erän alkupuoliskolla Pelicansin tekemät kaksi maalia lamaannuttivat keltamustien tekemisen.

− Kyllä se tänään romahti, mutta on meillä tuossa ihan hyviäkin pelejä ollut. Ollaan vietykin niitä pelejä, mutta sitten se tuntuu, että me ollaan vähän − tai todellakin liian helposti päästetty kaveri paikoille − tänäänkin peruuteltiin ja päästettiin parhaaseen maalintekopaikkaan ihan turhaan. Sellaisia lapsuksia tulee ihan kaikilta, ja se tietysti tappaa sitä peli-iloa kaikilta.

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, että Pekka Virran valmennusryhmän WhatsApp-ryhmään tarkoitettu viesti päätyi pelaajien nähtäväksi. Virta ei nähnyt itse viestissä mitään ihmeellistä, mutta ihmetteli, miten se on vuotanut joukkueen ulkopuolelle. Koskiranta oli kokeneen päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla.

− Ei siinä viestissä mitään, se on ihan normaalia keskustelua, mitä käydään valmennuksen ja pelaajiston välillä. Ainoa homma, mikä siinä näin vanhaa lätkäjätkää kaihertaa, että sellainen viesti lähtee tuosta meidän kopista ulospäin. Sen pitäisi ilman muuta olla niin, että mitä joukkueen sisällä käydään läpi, niin se pysyy siellä.

SaiPan seuraava ottelu on lauantaina Lappeenrannassa, kun Oulun Kärpät saapuu keltamustien vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle