Kokenut tulokaspäävalmentaja Ahvenjärvi kiitteli tuesta, eikä turhia jännittänyt: "Ei ole ollut perhosia vatsassa"

LIIGA / Haastattelu
Edellinen kokemus päävalmentajan tehtävistä oli kaudelta 2016-17 JYP-Akatemian peräsimestä.
Kuva © Timo Savela
Jukka Ahvenjärvi tuurasi Risto Dufvaa JYPin päävalmentajana voitokkaasti. Samalla tuli debyytti Liiga-päävalmentajana, vaikka valmennusura muuten onkin pitkä.

− Jos matka on pitkä, mene yhdessä. Jos matka on lyhyt, mene yksin. Tänään mentiin yhdessä.

Tällaisella vertauksella Jukka Ahvenjärvi avasi puheenvuoronsa, kun takana oli ensimmäinen ottelu Liiga-päävalmentajana. Apuvalmentajana JYPin Liiga-joukkueessa toista kautta oleva Ahvenjärvi yleni päävalmentajaksi väliaikaisesti, kun Risto Dufva sairastui.

Mikään keltanokka valmennushommissa Ahvenjärvi ei ole. Esimerkiksi koko kuluvu vuosituhat on mennyt valmentajana eri Jyväskylän kiekkojoukkueissa.

Joukkue myös tosiaan meni yhdessä, kun JYP pieksi Pelicansin lukemin 6-2. Yhtenäisyys huokui niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Päävalmentajuudesta oli sovittu jo edellisenä iltana. Pitkä kokemus muun muassa JYP-Akatemian Mestis-joukkueen päävalmentajana näkyi miehestä.

− Ei tänään ole oikeastaan ollut edes perhosia vatsassa, sillä olen ollut niin kauan joukkueen mukana, valmentaja kertaa.

− Oli kova usko, että joukkue tulee tekemään haluttuja asioita.

Hetki oli 53-vuotiaalle valmentajalle kuitenkin hieno.

− Hienoa oli olla mukana ja osana tätä joukkuetta. Kiitin kaikkia.

Liigan vahvin kotijoukkue

Marraskuun puolivälistä lähtien JYP on ollut Liigan vahvin kotijoukkue, vaikka sarjasijoitus on varsin alhainen. 42 mahdollisesta pisteestä hurrikaaniryhmä on kerännyt 33. Tällä 14 ottelun otannalla JYP on sarjan paras kotijoukkue.

Tuolla aikavälillä on vain yksi pisteetön ottelu, joka oli SaiPa-kohtaaminen viime viikolla. Ennen tätä kymmenestä kotiottelusta oli kertynyt vain kahdeksan pistettä.

Ahvenjärvi hakee syytä muutokselle joukkueen ulkopuolisista tekijöistä.

− Syy on yleisössä. Iso kiitos heille siitä, miten he eivät ole hylänneet meitä. Tämä on hieno tilanne.

Tämän iltaisilla elementeillä pisteiden kertymisen voisi povata jatkuvan. Vahvan puolustuspelin päälle lisääntyi hyvä hyökkäyspeli, jonka tuloksena avainpelaajat saivat tärkeitä onnistumisia.

− Olimme kiekolla rohkeita ja saimme pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi, Ahvenjärvi kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle