Kokenut Risto Mattila toivoo pelien pian jatkuvan – ”Ahdistaa odotella näitä päätöksiä”

MESTIS / Haastattelu
Risto Mattila toivoo pian pääsevänsä tuulettamaan pääkaupunkiseudun joukkueita vastaan.
Kuva © Johanna Tuurala
Kajaanin Hokin kokenut puolustaja Risto Mattila kuvaili värikkäin sanamuodoin tämänhetkistä tilannetta. Tehokas puolustaja ei ole päässyt murtautumaan Liigaan ja ulkomaille siirtymiset hän on jo haudannut.

Kajaanin Hokin syyskauden pelit Mestiksessä eivät ole sujuneet oikein joukkueen itsensä asettamien tavoitteiden mukaisesti. Joukkue on pudotuspeliviivan alapuolella sijalla 11. Joukkueen kokenut puolustaja ja kapteenistoon kuuluva Risto Mattila myöntääkin joukkueen alisuorittaneen pahasti.

− Aika kehnosti on mennyt, välitodistukseen annetaan numeroksi 6+. Ei todellakaan olla saatu esiin sitä potentiaalia, mitä joukkueesta löytyy. Vaikka ihan sama miltä joukkue paperilla näyttää, jos homma ei toimi kaukalossa.

Hokki pelasi alkukauden Mestiksen neljän joukkueen C-lohkossa, jossa vastustajat IPK, RoKi ja Hermes tulivat todellakin tutuiksi.

− Jossain vaiheessa Ruudusta katselin K-Espoon ja TUTO:n peliä ja ajattelin, että olisi todella hienoa päästä noitakin vastaan pelaamaan. Kyllähän tuossa jo tuli niin tutuiksi nuo kolme joukkuetta. Mutta pääasia että ylipäätään pääsimme pelaamaan.

Mestiksen piti jatkaa pelaamista heti vuoden vaihtumisen jälkeen, mutta alkuviikosta tulleen ilmoituksen perusteella pelien alkaminen saattaa siirtyä vielä eteenpäin.

− Ahdistavaa odotella näitä päätöksiä. Hirveä kiima on päästä taas pelaamaan. Olisi katastrofi, jos kausi päättyisi kokonaan. Nyt olemme ainoastaan harjoitelleet, tosin kustannussyistä hiukan normaalia vähemmän. Ennemmin sitä hallilla hikoilee ja itseään pelaajana kehittää kuin hakkailee raksalla nauloja.

Mattila on koko uransa ajan ollut sarjan tehokkaimpia puolustajia, mutta Liigan portit eivät kuitenkaan ole hänelle auenneet. Sanavalmis puolustaja löytää kolme seikkaa, mitkä hänen mukaansa ovat pitäneet hänet Mestiksessä.

− En ole ollut tarpeeksi hyvä, minulta puuttuu tarvittavat suhteet enkä ole kyllä nuoleskellut kenenkään takapuoltakaan.

Hän aloitti Mestiksessä kymmenen vuotta sitten ja on nähnyt sarjan muutoksen läheltä.

− Surullista, että tästä on tullut nuorisosarja. Aikaisemmin oli korkeampi keski-ikä pelaajilla. Sarjan arvostus suuren yleisön edessä on samalla laskenut. Mitähän ne Ruotsissa tekevät paremmin, kun saavat siellä pyöritettyä kahta ammattilaissarjaa?

Kevätkauden peleihin Mattila lupaa terävämpää Hokkia. Pudotuspelit kiinnostavat, mutta sinne päästäkseen on joukkueen pelin parannuttava syksystä.

− Nyt täytyy saada se potentiaali mitattua joukkueesta ulos. Peli alkoi jo parantumaankin juuri ennen taukoa ja uskon meidän jatkavan nousujohteisesti kohti kevättä.

Haave pääsystä Liigaan elää edelleen, mutta ulkomaan pelikentät Mattila on jo jättänyt unelmistaan pois.

− Siksi vieläkin pelaan, että kehittyisin pelaajana. Tarkoitus on pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa joukkuetta. Hyvä jos joku liigaseura vielä kiinnostuisi. Ulkomaat taitavat olla pois kuvioista, ne ovat poikamiesten touhuja. Itsellä kun on kolme lasta ja neljäskin tulossa, niin asiat eivät enää ole niin yksinkertaisia.

Joulupukille Mattilalle on yksi pyyntö.

− Rahaa kun saisi, niin se helpottaisi tässä Mestis-arjessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle