Kokenut HPK-kapteeni luottavaisena päivän otteluun – ”Tänään otetaan voitto!”

Naisten Liiga / Haastattelu
Kokenut kapteeni Riikka Noronen johtaa joukkuettaan esimerkillä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
HPK:lla on takanaan viiden ottelun tappioputki, mutta se ei huoleta kapteeni Riikka Norosta. Konkarihyökkääjä uskoo pienten palasten loksahtavan paikoilleen ja viimeistelyyn löytyvän tarvittavaa terävyyttä.

HPK lähti yhtenä ennakkosuosikeista sarjaan ja aloittikin kauden hienosti kolmella voitolla. Sen jälkeen onkin tullut pelkästään tappioita, ja putki on kasvanut jo viiden ottelun mittaiseksi. Tämä ei kuitenkaan isommin huoleta joukkueen kapteenia Riikka Norosta.

− Nyt on ollut vähän huonompi jakso kieltämättä. On ollut vähän loukkaantumisia ja kentälliset ovat eläneet jatkuvasti. Ei tässä kuitenkaan päätä pensaaseen tarvitse laittaa, kyllä me tästä noustaan hiljalleen.

− Moni pikkuasia pelissä on hiukan tökkinyt, ehkä maalinteosta on puuttunut sellainen tarvittava terävyys. Sitä tosin todella paljon treenattiin nyt viikolla. Kunhan saadaan vielä hiottua viisikkopelaamista hiukan, niin alkaa kokonaisvaltainen pelaaminen sujumaan paremmin.

Naisten Liigan taso on laajentunut ja kilpailu paikasta ylempään jatkosarjaan on koventunut. HPK on tällä hetkellä pari pykälää viivan alapuolella, kun alkusarja lähenee puoltaväliään.

− Kyllä me se tiedostetaan, että kiire saattaa tulla, jos peli ei ala parantumaan. Mutta uskotaan vahvasti siihen, että pisteitä alkaa jälleen tulemaan ja noustaan viivan yläpuolelle. Kyllähän laiva on saatava kääntymään jo nyt. Voitto tänään, niin huomenna on jo helpompi lähteä hakemaan seuraavaa.

Kuukauden päästä 38 vuotta täyttävä Noronen on joukkueensa paras pistemies ja koko sarjan pistepörssissä kuudentena. Ketjukavereilleen kiitosta jakava konkari lähtee luottavaisin mielin tämän päivän otteluun Ilvestä vastaan.

− Onhan niitä pisteitä taas tullut (4+12), mutta kyllä omassa pelissäkin on vielä parantamisen varaa. Olen saanut pelata hyvien ketjukavereiden kanssa, niin tuleehan niitä pisteitä väkisinkin. Meillä on joukkueessa todella hyvä henki ja erittäin luottavaisin mielin lähdetään tänään voittoa hakemaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle