Kokenut Emmi Jokipelto ei yllättynyt harjoitusvastustajan kovasta tasosta

Muut Sarjat / Haastattelu
Emmi Jokipelto kohtasi entisen joukkuetoverinsa TPS:ää vastaan pelatussa harjoitusottelussa.
Kuva © Timo Savela

Naisten pääsarjatasolla yksitoista kautta ja 153 runkosarjapeliä Ilveksen, Ylöjärven Ilveksen, Tapparan ja Bluesin paidassa pelannut Emmi Jokipelto kuuluu KOOVEEn kokeneisiin pelaajiin. Useamman vuoden harrastesarjaa kovemmista peleistä taukoa pitänyt Jokipelto on yksi Naisten Mestiksen karsintaan osallistuvan joukkueen 40:stä pelaajasta. Suuri määrä pelaajia ei kuitenkaan ole ollut joukkueen suurin haaste, sillä koronaviruksen asettamat rajoitukset ovat hankaloittaneet kauteen valmistautumista.

– Koronan takia emme saaneet heti joukkuetta kasaan. Oli hieman hassua aloittaa etäpalaverien kautta uuden joukkueen kanssa, kun pitäisi oppia yhdistämään nimiä ja naamoja, kommentoi Jokipelto.

– Pikkuhiljaa olemme valmistautuneet tulevaan kauteen. Vähän on ollut rikkonaista, mutta olemme harjoitelleet jo muutaman viikon jäällä. Peli TPS:ää vastaan oli meidän toinen harjoituspeli ja osalle vasta ensimmäinen harjoituspeli. On tämä ainakin erilaista, sillä harvoin on oltu jäällä heinäkuussa, lisäsi Jokipelto.

Paimiossa pelattu peli päättyi lukemiin 11–0 turkulaisten hyväksi. TPS oli odotetun kova vastus tamperelaisille, vaikka ottelun alussa myös turkulaisten peli haki uomiaan.

– Oli odotettavissa, että taululla on rumat lukemat ottelun päätteeksi. Tasoeroa on kuitenkin merkittävästi ja vastustajat ovat pelanneet useamman vuoden yhdessä. Suuri osa meidän pelaajista on vasta-alkajia kilpasarjoissa. Parin erän verran pistettiin kampoihin, mutta kolmannessa ei enää riittänyt. Ensimmäiset kymmenen minuuttia oltiin 0–0 tilanteessa, huomautti Jokipelto.

TPS teki ottelussa 11 maalia, mutta vielä useammankin verkko olisi voinut heilua KOOVEEn maalivahtien takana. Tamperelaiset ottivat kymmenen jäähyä, mutta turkulaiset osuivat ylivoimalla vain kahdesti. Joukkueensa kapteenistoon kuuluva Jokipelto ei kuitenkaan kokenut, että oman joukkueen alivoimapelaaminen olisi ollut erityisen hyvää.

– Emme ole erikoistilanteita harjoitelleet, joten ehkä meidän hyvä alivoima johtui vastustajan huonosta ylivoimasta, totesi Jokipelto.

Vaikka joukkueen lopullinen kokoonpano ei ole vielä tiedossa ja otteissa riittää parantamisen varaa, Tampereella ollaan luottavaisin mielin.

– Positiivisin mielin edetään. Vauhtia riittää. Vielä kun saadaan käsitys ja ajatus mukaan, niin hyvä tulee, summasi Jokipelto.

» Lähetä palautetta toimitukselle