Kokemus ja ensikertalaisuus paiskasivat kättä Naisleijonissa − päävalmentaja Toivola: "Meillä oli iso tavoite tälle tapahtumalle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juuso Toivola oli tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

Naisleijonien kotiturnausurakka päättyi lauantaina päiväpeliin Tšekkiä vastaan. Ottelu Tikkurilassa päättyi sinivalkoisten voittoon 3−1. Päävalmentaja Juuso Toivola oli taiston tauottua tyytyväinen näkemäänsä.

− Ennakko-odotuksissa he olivat meidän kovin vastustaja. Matsi sujui hyvin, voitto tuli. Se ilme, jolla luistelimme ja miten vaihtoaitio eli peliä oli hienoa nähdä. Jäällä näkyi myös niitä pelillisiä asioita, joita olemme käyneet läpi. Tuore esitys, mutta maalipaikkoja pitää jatkossa käyttää tehokkaammin hyväksi.

Suomi pelasi viikon aikana neljä ottelua: Tšekin lisäksi vastassa olivat Sveitsi, Ruotsi ja Saksa.

− Päästimme turnauksessa kaksi maalia ja se tuntuu hyvältä. Olemme puhuneet, että luistelemme ja viemme tilan ja ajan pois vastustajalta ja teemme heidän olon hankalaksi. Olemme siihen tyytyväisiä, Toivola ruoti.

Vaikka pääluotsi peräänkuulutti tehokkuutta maalipaikoissa, hän loi terävämmän katsauksen myös maalinestopeliin. Työsarkaa hyvin sujuneen tapahtuman jälkeenkin riittää.

− On katsottava, kuinka paljon vastustajat saavat maalipaikkoja. Niitä on pystyttävä vielä vähentämään, jotta heidän mahdollisuus tehdä maali vähenisi. Ylivoimista toivon, että saamme jatkossa niistä tehokkaammin maaleja. Olemme matkalla siinä.

Suomen riveissä marraskuun EHT:lla pelasi tukku ensikertalaisia ja nuoria pelaajia. Heille Toivola antaa puhtaat paperit.

− Valmennuksen ja johtoryhmän kanssa puimme, että olemme tyytyväisiä kaikkiin ensikertalaisiin, jotka olivat mukana. Oli todella ilo nähdä suomalaisen naiskiekon seuraavaa sukupolvea.

Naisleijonien kauden ensimmäinen yhteinen viikko toi joukkueelle kaivattuja asioita.

− Meillä oli iso tavoite tälle tapahtumalle, että kokemus ja ensikertalaisuus sekä nuoruus paiskaavat kättä ja saamme joukkueen matkaamaan kohti yhteistä tulevaisuutta. Siinä me onnistuimme hyvin. Pelaajatkin kopissa sanoivat, että tämä oli yhtenäinen joukkue, Toivola kiteytti.

» Lähetä palautetta toimitukselle