Kokemattoman tyttöleijonalauman sankari Emma Ekoluoma: "Yhteishenkemme on kehittynyt päivä päivältä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Seurajoukkuetasolla Emma Ekoluoma edustaa Kärppiä.
Suomi aloitti MM-turnauksensa komealla taisteluvoitolla Tšekistä. Kaikista sinivalkoisten maaleista vastannut Ekoluoma aistii joukkueen olevan oikealla tiellä. Ryhmässä suurin osa pelaajista pelasi ensimmäisen MM-kisaottelunsa lauantaina.

Suomi nousi Emma Ekoluoman hattutempun ansiosta 3−2-voittoon tyttöjen MM-kisojen avausottelussa Tšekkiä vastaan. Kärppähyökkääjä harmitteli, että pelin alkupuolisko oli joukkueelta "tökkimistä", mutta kiitteli omiaan peli-ilmeen kohenemisesta.

− Lähdimme peruspelin kautta ja hyvällä jalalla luistelemaan paljon, jotta pysymme pelissä mukana. Alussa se ei oikein toteutunut, mutta kolmannessa erässä työnteko oli jo tosi hyvää, Ekoluoma virkkoi tuoreeltaan.

Kaikki Tyttöleijonien osumat värkännyt hyökkääjä oli tyytyväinen suoritukseensa, joskaan täydellistä peliä ei hänkään mielestään pelannut.

− Tein hyvin paikoista maaleja, vaikka oli parikin paikkaa, joista en tehnyt. Joissakin pelillisissä asioissa pitää parantaa. Onnistumiset tuovat tietysti itseluottamusta.

Ottelun voittomaali syntyi Suomen pelatessa alivoimalla kolmannen erän loppuhetkillä. Yhteispeli ketjukaverin kanssa vapautti Ekoluoman ratkaisevasti maalintekoon.

− Näin, että Abi (hyökkääjä Byskata) sai kiekon ja että olemme kahdella yhtä vastaan. Huusin hänelle olevani vapaana ja hän laittoi kiekon minulle. Tein oman ratkaisuni ja tällä kertaa meni sisään.

Tunnelma Tyttöleijonien varsin kokemattomassa joukkueessa on ilmeisen koholla lauantain tapahtumien myötä. Joukkueessa on vain viisi pelaajaa, joilla on aiempaa MM-kisakokemusta, mutta se ei haittaa tekemistä.

− Varsinkin nyt voittopelin jälkeen on hyvä fiilis. Yhteishenkemme on kehittynyt päivä päivältä paremmaksi, Ekoluoma kiitteli.

Turnaus jatkuu Tyttöleijonien osalta jo huomenna sunnuntaina.

− Ainakin viimeisen erän hyvä peli, työnteko ja luistelu mukaan huomenna. Niillä pääsee jo tosi pitkälle, ennakoi Ekoluoma.

Suomi ja Saksa kohtaavat sunnuntaina kello 17 alkavavassa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle