Isa Rahunen odottaa jo palavasti kotikisoja.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Kohti kotikisoja: Naisleijonien puolustaja Isa Rahunen: "Olemme etuoikeutetussa asemassa, kun saimme kisat Suomeen”

Haastattelu
Kärppien puolustaja Isa Rahunen päätti juuri Naisten Liigan kautensa pronssimitalijuhliin. Seuraavaksi edessä siintävät valinnat Suomessa pelattaviin naisten MM-kisoihin.

Isa Rahunen on innoissaan siitä, että naisten MM-kisat järjestetään tänä vuonna Suomessa. Espooseen voidaan odottaa hyviä yleisömääriä ja kotiyleisön tukea odotetaan innolla.

− Kotiyleisön edessä pelaaminen tuo ekstralatauksen. Se on kuin seitsemäs pelaaja. Tämä on tietyllä tavalla erilainen MM-kokemus kuin vaikka pari vuotta sitten USA:ssa. Kotiyleisön eteen kun pääsee kotona pelaamaan, se on aivan eri juttu. Siitä tulee omanlaisensa tunnelma vieraissa pelaamiseen verrattuna. Se on tietynlainen tunne.

− Tietyllä tavalla se tuo haasteitakin. Porukalla on siellä kaverit ja kumminkaimat, isovanhemmat ja vanhemmat, siskot, veljet ja kaikki katsomossa. Se ei ole kaikille tuttua, mutta uskon, että siitä tulee enemmänkin kaikille positiivinen tunnelma, Rahunen toteaa.

Suomi on ennenkin isännöinyt naisten MM-kisoja. Tilaisuus niissä pelaamiseen ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys ja kaikkien uralle ei välttämättä mahdollisuutta edes osu. Rahunen toteaakin, että tällaisesta hienosta mahdollisuudesta pitää ottaa kaikki irti.

− Tämä on hieno mahdollisuus, eikä kaikille tule tällaista oman uran aikana. Joillekin nämä ovat toki jo toiset kotikisat, mutta toisille nämä ovat ensimmäiset ja mahdollisesti viimeiset kotikisat uralla. Olemme etuoikeutetussa asemassa, kun saimme kisat Suomeen.

Rahunen voitti Suomen paidassa olympiapronssia Pyeongchangin talviolympialaisissa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

25-vuotias Rahunen on ikäisekseen jo hyvin kokenut pelaaja. Naisten Liigaakin on jo yhdeksän kautta takana ja nainen on edustanut Suomen maajoukkuetta niin junioreissa kuin aikuisissakin. Kokeneet pelaajat ottavat myös monesti johtavaa roolia joukkueissa ja Rahunen aikoo myös ottaa sitä roolia, mikäli MM-joukkueeseen valinta tulee.

− Olen tietyllä tavalla hiljainen vaikuttaja, toki osaan avata suutanikin oikeissa tilanteissa. Johdan oman esimerkin kautta toiminnallani. Haluan näyttää niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, miten pelataan ja eletään. Olen sellainen positiivinen pilkku, yritän löytää kaikesta positiivista ja tuoda kaikille iloa.

Sarjakausi päättyi pronssijuhliin

Kärpät putosi välierissä Ilvekselle, mutta kaatoi KalPan pronssiottelussa. Mitali maistui myös Rahuselle.

− Kyllä ainakin oma kausi oli hyvä päättää voittoon ja pronssimitaliin. Myös maajoukkueleirit ja -turnaukset ovat menneet hyvin. Opintonikin loppuivat viime vuoden lopussa ja olen päässyt pitkällä tähtäimellä valmistautumaan kotikisoihin.

− Mutta kyllä lähestyvät kotikisat alkavat pikkuhiljaa tuntua vatsan pohjassa. Vasta niihin oli vielä puoli vuotta, nyt enää kolmisen viikkoa.

Rahunen kokee myös kehittyneensä monella saralla kauden aikana.

− Olen ollut tyytyväinen omaan kauteeni. Olen ottanut tällä kaudella tietynlaisia kehitysaskelia uusissa asioissa. Fysiikkapuolella on tullut parannusta ja olen päässyt kehittymään. Pelillisesti olen kehittynyt hyökkäyspelaamisessa, se on ollut itselläni aiemmin haasteellista.

Edit. 19.3. klo 21.25: Korjattu pelaajien määrä.

» Lähetä palautetta toimitukselle