Kivistä tietä kulkeneella Patrik Siikasella on suuria haaveita pienistä kaukaloista: "Unelma on NHL:ssä ja Pohjois-Amerikassa"

LIIGA / Haastattelu
Useista loukkaantumisista toipunut Patrik Siikanen Harjun maisemissa kesäkuussa 2022.
Kuva © Tero Lindeman
Espoolaislähtöisen Patrik Siikasen, 22, tie jääkiekkoammattilaiseksi on ollut hyvin kivinen. Hyökkääjä on kärsinyt useista loukkaantumista.

Nuori ja lupaava hyökkääjä Patrik Siikanen on pelannut terveenä ollessaan hyvällä tasolla SM-liigassa. Espoon Bluesin junioreista ponnistanut hyökkääjä muutti syksyllä 2019 Jyväskylään uransa seuraavaa askelta varten.

Tähän asti lyhyttä uraa jääkiekkoilijana ovat tosin varjostaneet useat loukkaantumiset. Viime syksynä Siikanen takoi kovaa tulosta JYPin kärkiketjuissa, mutta lento päättyi loukkaantumiseen. Nyt nuorukainen on selättänyt vammat ja odottaa innolla tulevaa kautta.

− Tällä hetkellä olen tosi hyvässä kunnossa. Olen pystynyt paljon monipuolistamaan sitä, mitä teen. Vähän ollaan myös kokeiltu hakea niitä rajoja, mitä pystyn tekemään. Tärkeää on ollut myös se, ettei suljeta kaikkea pois heti, kun on ollut jotain vammaa. Nyt ollaan lähestytty sitä kautta, mitä pystyn tekemään.

− Loukkaantumiset ovat henkisesti aina tosi kova paikka, kun joutuu jäämään pois peleistä. Siinä joutuu vähän kaivamaan motivaatiota, kun niin käy. Mutta ei siinä auta muu kuin miettiä, mitä sen loukkaantumisen aikana pystyisi kehittämään. Esimerkiksi viime kaudella, kun oli ylävartalovammaa, pystyin kuitenkin luistelemaan ja sitä kautta kehityin siinä, hyökkääjä avaa.

Siikanen kertoo myös, mihin kesän aikana harjoittelussa keskitytään.

− Aika paljon kestävyyttä. Ketteryys ja koordinaatio on ollut kestävyyden lisäksi isossa roolissa, hän kertoo.

Nuorukaisella on myös keinot irtautua ammatistaan kesällä.

− Golfaamisen ja kalastuksen avulla saa muutakin ajateltavaa kuin jääkiekko, hän kertoo.

Siikasen hyvin alkanutta kautta sotki loukkaantuminen.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto

JYPin edelliset kaudet ovat menneet kauniisti sanottuna pipariksi. Uusiutunut valmennusryhmä on asettanut pohjamutiin jämähtäneen joukkueen vaatimustason uusiin ulottuvuuksiin.

− Kovaa ollaan menty! Koviten sinä aikana kun olen täällä ollut, Siikanen toteaa.

Siikanen on myös tänä aikana murtautunut neloskentästä aina ykkösketjuun asti, mutta seuran tekemien satsauksien myötä kilpailu etenkin hyökkääjien kesken kasvaa.

− Tosi hieno juttu, että on kilpailua. Pitää taistella omasta pelipaikastaan kynsin ja hampain, ja sitä kautta kehittää itseään, Siikanen hehkuttaa.

Nuorukainen uskoo seuran nousevan syvältä kuopasta muutaman vuoden tauon jälkeen. 

− Meillä on tosi iskukykyinen joukkue, mutta sittenhän sen vasta näkee, kun pelit alkaa. Mutta päällisin puolin fiilis on tosi hyvä. Minulla on iso luotto tähän joukkueeseen, Siikanen naulaa.

Espoon Palloseuran kasvatti on ottanut pelkästään Jyväskylän vuosinaan suuria harppauksia pelaamisessaan. Siikanen kertoo, että taustalla on kovaa työtä ja uskoa siihen, että se tulee kantamaan hedelmää.

Siikanen varattiin NHL:ään vuonna 2018, kun Edmonton Oilers poimi hänet seitsemännellä kierroksella. Hiljattain Siikasen NHL-varaus kuitenkin raukesi, mikä tarkoittaa sitä, että Oilersin ohella muutkin seurat saavat tehdä Siikasen kanssa sopimuksen.

Uran unelmista ja tavoitteista kysyttäessä Siikaselta tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä.

− Unelma on NHL:ssä ja Pohjois-Amerikassa. Tämän kauden osalta tähtään siihen, että pysyisin ehjänä. Ettei tarvitsisi taas olla loukkaantumisen takia sivussa, hän kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle