Kim Hirschovits päätti Espoossa vaiheikkaan pelaajauransa NHL-tähtien seurassa − pojat Joakim ja Jonatan hyppäsivät samaan ketjuun päätöserässä

LIIGA, Suomi-sarja / Haastattelu
Espoon Jäähongan kasvatilla Kim Hirschovitsilla oli tiistai-iltana tunteet pinnassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kim Hirschovits sai tiistai-iltana Espoon Metro Areenalla pelaajauralleen hienon päätöksen. NHL-pelaajilla vahvistettu Hirschovitsin #44 All Stars voitti ottelussa Suomi-sarjan Kiekko-Espoon, jonka johdossa illan juhlakalu alkavalla kaudella toimii.

Kim Hirschovitsin, 37, pelaajauran jäähyväisottelu #44 All Stars − Kiekko-Espoo keräsi Espoon Metro Areenalle tiistai-iltana arviolta parin tuhannen henkilön yleisön kunnioittamaan keskushyökkääjän mittavaa uraa.

Hirschovits pelasi Liigassa 689 runkosarja- ja 77 pudotuspeliottelua HIFK:n, Jokerien, Bluesin ja Kärppien paidassa. Hän pelasi lisäksi ulkomailla lyhyet jaksot Pohjois-Amerikassa, Ruotsissa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Espoon Jäähongan kasvatin viimeiseksi seuraksi jäi viime kaudella Suomi-sarjan Kiekko-Espoo.

− Olen kiitollinen ja vähän hämmentynytkin tästä illasta. En osaa asettaa itseäni tuohon asemaan, jossa tänään sain olla. Sain viettää illan yhdessä ystävien, perheen, Espoon kannattajien ja tärkeiden ihmisten kanssa, jotka ovat auttaneet niin uralla kuin elämänkin matkalla, kiittelee Hirschovits.

Myös illan joukkuekaverit ja vastustaja saivat Hirschovitsilta kunnioituksensa.

− Oli upeaa pelata muutama omien hyvien ystävien kanssa. Vastassa puolestaan oli joukkue (Suomi-sarjan Kiekko-Espoo), jota valmennan ensi kaudella. En olisi ikinä villeissä unelmissanikaan uskonut, että saan joskus saa tällaisen lopetuksen pelaajuralleni.

Illan ottelussa #44 All Stars voitti Kiekko-Espoon lukemin 9−4 (3−0, 3−0, 3−4). Ottelu pelattiin kolmen 15 peliminuutin erässä. #44 All Starsia tähdittivät mm. NHL-pelaajat Mikael ja Markus Granlund, Miro Heiskanen, Mikko Koskinen ja Antti Suomela.

Kolmannessa erässä kentälle luistelivat myös Kimin pojat Joakim ja Jonatan Hirschovits, jotka pelasivat viime kaudella HIFK:n D06-junioreissa. Jonatan iski ottelussa yhden maalinkin.

− Kun pojat syntyivät, pelasin Jokereissa. Uskoin, että pelaan joskus ainakin yhden vaihdon Liigaa heidän kanssaan. Se oli ehkä yltiöoptimistista ajattelua, että urani kestäisi niin pitkään. Tämä ilta samassa ketjussa oli silti enemmän kuin ikinä osasin odottaa.

Kim Hirschovitsin saldo ottelussa oli 1+2 tehopistettä. Maali syntyi tyylikkäästi läpiajosta.

Ilta päättyi Hirschovitsin tunteikkaaseen kiitospuheeseen. Hirschovits sai tehdä viimeisen kunniakierroksen pelaajana yleisön äänekkäiden suosionosoitusten keskellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle