Kilpeläinen luottavaisin mielin tulevaan kauteen: "Kesätreeneistä lähtien on näkynyt kurinalaisuus, me-henki ja sitoutuneisuus"

LIIGA / Haastattelu
Pantteri-maski tekee paluun Niiralaan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Maalivahti Eero Kilpeläinen torjui kaksi viimeisintä kautta Ruotsin Örebrossa, mutta nyt oli kotiinpaluun aika. Määrätietoisena harjoittelijana tunnettu veskari haluaa johtaa joukkuetta esimerkkinsä avulla.

Kilpeläinen palaa taas tuttuun KalPan organisaatioon ja on ollut tyytyväinen joukkueen meininkiin.

− Hyvältä tuntuu olla taas täällä. Hyvä meininki on ollut ja tuossa JYP-harjoituspelissä saatiin vähän siirrettyä treeneissä haettua intensiteettiä myös peliin. Hyvä tekemisen meininki on joukkueessa, luottavaisin mielin ja innostuneena lähden kauteen kauteen

Viime kausi oli Kilpeläisen osalta rikkonainen, pelejä tuli vain 18 ja loukkaantumiset vaivasivat. Nyt mies vaikuttaa olevan huippukunnossa.

− Kroppa on nyt täysin kunnossa ja hyvin olen pystynyt treenaamaan. Tosi pitkä pätkä oli kesätreeniä. Viime kauden runkosarjan lopusta noin kymmenen peliä olin jo ihan kunnossa ja silloin pystyi jo aloittamaan treeniä. Taisi tulla 16 viikkoa kesätreeniä tuossa, pitkä pätkä. Hyvät pohjat sai ainakin tehtyä.

Juvalta lähtöisin olevalla maalivahdilla on KalPan kanssa kahden vuoden sopimus johon sisältyy optio ulkomaille. Halua sinne riittää vielä.

− Totta kai on intoa vielä, en minä nyt lopettamassa vielä ole, vastaa Kilpeläinen päättäväisesti.

Samu Perhonen tuli myös paluumuuttajana KalPan maalivahtiosastolle. Herrat tuntevat toisensa hyvin aiemmilta KalPa-kausilta, mutta tuosta huolimatta pelipakoista taistellaan tosissaan.

− Kilpailutilanne minun mielestä meillä. Aikaisemmin oltiin täällä myös yhdessä ja tunnetaan hyvin. Tuttu tilanne siltä osin.

Kilpeläinen on kokenut pelaaja ja määrätietoinen harjoittelija. Hän haluaa johtaa omalla esimerkillään ja nostaa sitä kautta myös muiden vaatimustasoa.

− Esimerkillä varmasti yritän näyttää. Toki jos kopissa on tilanteita, että on paikka puhua, niin kyllä minä puhun. En koe, että olisin kuitenkaan mikään hengenluoja siellä.

Pekka Virta oli KalPan pääkäskijä silloin, kun Kilpeläinen torjui viimeksi kiekkoja Kuopiossa. Nyt valmennusvastuu on Tommi Miettisellä. Eroja aiempaan on niin pelillisesti, kuin pelaajistollisestikin.

− Vähän vauhdikkaampaa on peli nyt. Toki siinä viimeisellä kaudella kun täällä olin, niin alettiin pelaamaan vähän nopeampaa kiekkoa. Ei tässä nopeasta pelityylistä huolimatta ole mikään tarkoitus puskea tyhmästi. Pitää tunnistaa tilanteita ja pelata fiksusti sitä kautta.

− Varmasti paljon eroavaisuuksia siinä mielessä, että pelaajisto on vaihtunut vaikka samojakin löytyy. Kokeneemmasta päästä pelaajat on pelanneet liigassa yhdessä ja nuoremmasta porukasta he on pelanneet sitten junnusarjoissa yhdessä, se helpottaa osaltaa yhteispelin löytymistä, kertoo Kilpeläinen.

KalPan ykkösveskari näkee joukkueen itsessään vahvuutena ja luottaa joukkueensa arvoihin ja siihen, että jokainen pelaaja sitoutuu niihin.

− Meillä on joukkue joka on vahvuus. On tietyllä tavalla aika tasainen joukkue ja koen sen nyt hyväksi asiaksi. Löytyy kokemusta ja toisaalta tosi lupaavia nuoria pelaajia, hyvä sekoitus minun mielestä. Kesätreeneistä lähtien on näkynyt kurinalaisuus, me-henki ja sitoutuneisuus. Ne on niitä meidän arvoja, millä tätä lähdetään viemään eteenpäin ja on myös kaiken pohja.

Parannettavaa luonnollisesti myös löytyy vielä ennen liigakauden alkua. Paketti tuntuu olevan hyvin kasassa, mutta toisaalta ei aikaa ole myöskään hukattavaksi.

− Tilanteiden tunnistamista hyökkäys- ja puolustussuuntaan pitää vielä oppia. Yleisellä tasolla sitä, että ajetaan meidän peli-identiteettiä vielä vahvemmaksi. Minusta hyvä tilanne, että ei tarvitse mitään taikatemppuja tehdä. Ei ole hätä, mutta toisaalta missään vaiheessa ei ole aikaa hukattavaksi. Se pätee minusta myös jokaiseen menestyvään joukkueeseen, että ei tänne tulla aikaa vaan tappamaan.

Viime kausi päättyi KalPalla runkosarjaan. Nyt joukkueella on juhlakausi, tavoitteita ei  ole kuitenkaan ihan vielä laitettu taululle.

− Ei olla vielä tarkemmin mietitty tavoitteita, mutta ne palaverit tulee tuossa sitten vähän lähempänä kauden alkua vielä, päättää Kilpeläinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle