Kiireisen kesän viettänyt Puistola haluaa vakiinnuttaa pelipaikkansa: "Se on ykköstavoite"

LIIGA / Haastattelu
Patrik Puistola hyökkäsi Ilvestä vastaan Tapparan kakkosketjussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan nuoriin lupauksiin kuuluvalla Patrik Puistolalla on ollut kiireinen kesä. Hyökkääjä sai NHL-varauksen, osallistui nuorten pelaajien kehitysleirille ja edusti myös nuoria Leijonia. Uuteen kauteen lähdettäessä intoa silti riittää.

Tapparan nuori hyökkääjälupaus Patrik Puistola pääsi aloittamaan kautensa myös seurajoukkueen paidassa Tampere Cupin ottelussa Ilvestä vastaan. Tulos ei ollut toivottu, kun Ilves kuritti kirvesrintoja peräti 7—2-lukemin, mutta hyökkääjä ei antanut harjoitusottelun tulokselle liikaa painoa.

— Ihan hyvältä tuntui pelata. Tuossa olivat nuo maajoukkuepelit alla, joten sellainen tietty rytmi oli jo sitä kautta, Puistola kertoi ja viittasi World Junior Summer Showcase -tapahtumaan, jossa hän hyökkäsi nuorten Leijonien joukkueessa.

Puistolan kesä oli jääkiekon täyteinen, kun ohjelmassa oli niin NHL-varausta, hyökkääjän varanneen Carolina Hurricanesin nuorten pelaajien kehitysleiriä ja maajoukkuekomennusta.

— Paljon tuli reissaamista kesällä, kun jenkkeihin piti mennä pariin kertaan. Hienoja tapahtumia olivat molemmat. Paljon oppi uutta ja sai harjoitteluun vinkkejä ja muita lisäjuttuja. Muuten kesällä on treenattu kovaa, että luistin kulkisi tällä kaudella.

Erityisesti Puistola paljastaa huhkineensa kesällä punttisalin puolella.

— Fysiikassa oli pääpaino kesätreeneissä, että saisi luistelua ja kamppailupeliä vahvemmiksi.

Nuorukainen oli viime kaudella ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen ringissä. Pelit jakaantuivat melko tasaisesti liigaotteluiden, A-nuorten pelien ja LeKissä pelattujen Mestis-otteluiden kesken. Tällä kaudella Puistola linjaa itselleen vain yhden päätavoitteen.

— Viime kausi oli ihan hyvä. Ykköstavoite tälle kaudelle on ottaa paikka tästä Tapparan miesten joukkueesta. 

Muista tavoitteista kysyttäessä hyökkääjä paljastaa maajoukkuepelien olevan merkittävä osa kautta.

— Nuorten MM-kisat joulun aikaan ja sieltä hyvä rooli ovat toinen tavoite.

Viime kausina Hakametsän jäähallin sinioranssissa päädyssä on totuttu menestykseen. Myös tämän kauden joukkueen Puistola näkee olevan totutun vahva, mutta myös nuorena pelaajana mukaan on helppo päästä.

— Todella hyvä joukkue meillä on taas. Uusia, hyviä pelaajia tuli mukaan. Joukkue vaikuttaa hyvältä ja kiva on olla mukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle