Kiira Yrjänen aikoo nauttia kovista peleistä − "Kaikki jätetään jäälle, mikä irti lähtee"

Naisten Liiga / Haastattelu
Kiira Yrjänen on ollut hyvässä kevätvireessä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kuortaneen joukkue lähtee paineettomasti haastamaan ylemmän jatkosarjan voittanutta K-Espoota. Naisleijonissakin esiintynyt Kiira Yrjänen lupaa joukkueensa antavan kaikkensa jäälle. Pelaajalle itselleen on tulossa kiireinen kevät, sillä pudotuspelien lisäksi kalenteria täyttävät MM-kisat sekä yo-kirjoitukset.

Kuortaneen joukkue on viime vuosina totuttu näkemään ylemmässä jatkosarjassa ja sinne joukkue oli suunnitellut yltävänsä tälläkin kaudella. Toisin kuitenkin kävi, sillä vauhtia oli haettava alemman jatkosarjan kautta. Sieltäkään pudotuspelipaikka ei meinannut irrota helpolla. Joukkueensa kokeneimpiin hyökkääjiin lukeutuva Kiira Yrjänen myöntää sen olleen pieni pettymys.

− Kyllähän meillä oli tavoitteena ylempi jatkosarja ja sitä kautta kovemmat pelit, joten hiukan se oli pettymys jäädä alempaan jatkosarjaan. Tiedettiin kuitenkin se, että omalla pelaamisella pudotuspelipaikka on napattavissa sitäkin kautta. RoKin kanssa kävimme lopulta tiukan taistelun, se oli ikään kuin yksi pudotuspeli. Menimme taas joukkueena eteenpäin pelillisissä asioissa, joten siitä on hyvä jatkaa puolivälieriin.

"Täällä on päästy koko ajan hyvin harjoittelemaan ja pelaamaan. Sekin antaa meille pienen etulyöntiaseman."

Vastaansa kuortanelaiset saavat ylemmän jatkosarjan voittaneen K-Espoon. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä, joten avauspelin merkitys on suuri. Kuortane lähtee hakemaan paineettomasti vierasvoittoa.

− Meillä on nyt takana pari hyvää treeniviikkoa ja tuo taisteluvoitto RoKista, joten lähdemme haastamaan espoolaisia hyvillä mielillä. Luotamme omaan tekemiseemme eikä meillä ole mitään hävittävää, paineet ovat vastustajalla. Syksy meni muuttuneella joukkueella yhteispeliä etsiessä, mutta nyt olemme parhaimmillamme.

− Lähdemme nauttimaan kovista peleistä ja antamaan kaikkemme, katsotaan mihin asti se riittää. Kaikki jätetään jäälle, mikä irti lähtee.

Nuorilla pelaajilla on tarkoitus nauttia pelaamisesta pudotuspeleissäkin.
Kuva © Timo Savela

Kiireinen ja mahdollisimman pitkä kevät tavoitteena

Heti pudotuspelien jälkeen ovat vuorossa naisten MM-kisat, jotka tänä vuonna järjestetään Kanadassa. Nuorennusleikkauksen kokenut Naisleijonat on täynnä Yrjäsen tapaisia ennakkoluulottomia ja nälkäisiä pelaajia, joten tavoitteetkin ovat korkealla.

− Toivottavasti pandemia mahdollistaa kisojen järjestämisen, olisi upeaa päästä Kanadaan edustamaan Suomea. Mielestäni oli järkevää peruuttaa edellinen leiritys ja välttää koronatartuntoja. Suomella on ihan hyvät mahdollisuudet menestyä kisoissa. Kotikisat jo näytti, että olemme siihen valmiit.

− Täällä on päästy koko ajan hyvin harjoittelemaan ja pelaamaan, mikä ei ole ollut mahdollista ihan kaikkialla. Sekin antaa meille pienen etulyöntiaseman.

"Jääkiekon ehdoilla menen nyt nämä lähivuodet joka tapauksessa"

Yrjäsen lukio-opinnot Kuortaneella päättyvät nyt keväällä. Ensi kauden osoitteesta nuorella hyökkääjällä ei vielä ole aivan selkeää käsitystä, mutta todennäköisesti hän jatkaa pelaamista kotimaan kaukaloissa. Ulkomailtakin on tullut kyselyitä ja Yhdysvaltojen yliopistosarjat kiinnostavat Yrjästä hieman.

− Viimeiset kirjoitukset ovat enää jäljellä eli aivan loppusuoralla ollaan opiskeluiden suhteen. Hiukan olen jo miettinyt ensi kautta, mutta en ole vielä tehnyt mitään päätöksiä. Koronan takia eletään vähän päivä kerrallaan.

− Ulkomailtakin on tullut kyselyitä, mutta olen melko varma jatkavani ensi kauden vielä Suomessa. Yliopistosarjaa en ole täysin poissulkenut, sitä täytyy katsoa olympialaisten jälkeen uudestaan.

Kiireisen kevään jälkeen ehtii sitten huilaamaankin.
Kuva © Timo Savela
Ammattilaisuus kiinnostaa Yrjästä, mutta kaikkea hän ei halua laskea sen kortin varaan. Toistaiseksi hän kulkee elämässään eteenpäin jääkiekon ehdoilla.

− Ammattilaisuus jääkiekossa kiinnostaa ilman muuta, mutta kyllä jokin ammattikin pitäisi hankkia tulevaisuuden varalle. Todennäköisesti pidän välivuoden lukion jälkeen ja mietin mikä ala minua kiinnostaisi. Jääkiekon ehdoilla menen nyt nämä lähivuodet joka tapauksessa.

K-Espoon ja Kuortaneen puolivälieräottelut pelataan kuluvan viikon keskiviikkona ja lauantaina, sekä tarvittaessa sunnuntaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle